30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI KUTLADIK…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI KUTLADIK…
Haberin Tarihi: 30.8.2024 11:54:00 - Okunma Sayısı:347 defa okundu.

Eğirdir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü törenlerle kutlandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI KUTLADIK…

Eğirdir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okunması ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü kutlamaları bugün saat 9.00’da Kaymakam Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık ve Belediye Başkanı Mustafa Özer’in Atatürk Anıtı'na çelenkleri sunması ile başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Tebrigat Töreni Yapıldı…

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü kutlamalarında Kaymakam Ömer Çimşit, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ve Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Serdar Süreyya Karain kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar Saat 10.00’da Kale Önü Meydanında Devam Etti…

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümü kutlamaları saat 10.00’da Kaymakam Ömer Çimşit, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in halkın ve askeri erkanın bayramını kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı

Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi komutanlığından Piyade Üsteğmen Tarık Gürelar yaptı.

Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçenaz Ortaköylü “Zafer Türküsü” isimli şiiri, Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Türkcan “30 Ağustos” isimli şiiri okudu.

Her 30 Ağustos bayramında olduğu gibi bu yıl da bir konuşma yapan emekli tarih öğretmeni İbrahim Sarıtaş Eğirdir Kale meydanını inletti. Sarıtaş’ın konuşmaları zaman zaman alkışlarla kesildi.

Program, Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Halk oyunlarının gösterisi ve tören geçidi ile sona erdi.

Bugün akşam saat 20.20’de Babasultan kavşağından başlayıp Kale Önü meydanında sona erecek olan Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecek.

-EMEL TURAN KARTAL-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap