Altıngöl Otel, Kız Öğrenci Yurdu Oluyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Altıngöl Otel, Kız Öğrenci Yurdu Oluyor
Haberin Tarihi: 3.9.2024 12:34:33 - Okunma Sayısı:711 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer: "Barınma sıkıntısını çözmüş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz ve aileleri rahat olsunlar."

ALTINGÖL OTEL, KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLUYOR


Eğirdir Menderes Mahallesi'nde bulunan kız öğrenci yurdu A Blok'ta yapılan incelemeler sonucunda, binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Bu durum, ilçedeki üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gündeme getirdi. Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, acil bir çözüm üreterek harekete geçti.
Başkan Özer, Eğirdir Belediyesi'ne ait Altıngöl Otel'in kız öğrenci yurdu olarak tahsis edilmesi için Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte otelde incelemelerde bulundu. Yapılan değerlendirmelerde, yurt kapasitesini artırmaya yönelik çeşitli çözümler masaya yatırıldı.
Konuya ilişkin olarak gazetemize açıklama yapan Belediye Başkanı Özer, "İlçemizde öğrenim gören öğrencilerimiz başımızın tacıdır. Hiçbir öğrencimizin barınma sorunu yaşamasına Eğirdir Belediyesi olarak müsaade edemezdik. Bu kapsamda, mülkiyeti belediyemize ait olan Altıngöl Otel'in işletmecisi Atakan Yazgan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, 260 öğrencimizin barınma ihtiyacını karşılayabilecek bir çözüm ürettik. Bu oteli kız öğrencilerimize tahsis ederek, barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız," dedi.
Başkan Özer, Eğirdir'de öğrenim gören veya öğrenim görmeyi planlayan öğrenciler ve ailelerine seslenerek, "Barınma sıkıntısını Eğirdir Belediyemizin üstün gayretli çalışmaları neticesinde çözmüş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz ve aileleri rahat olsunlar," şeklinde müjde verdi.

- Akın Gazetesi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap