Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler Eğirdir’e Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler Eğirdir’e Geldi
Haberin Tarihi: 4.9.2024 11:14:40 - Okunma Sayısı:490 defa okundu.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki Eğitim Yılı Açılış Törenine Katıldı.

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER EĞİRDİR’E GELDİ

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Isparta’da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki Eğitim Yılı Açılış Törenine Katıldı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindekiler Süleyman Demirel Havalimanı'nda Isparta Valisi Aydın Baruş, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından karşılandı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki heyet daha sonra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına gelerek eğitim yılı açılış törenine katıldı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki heyet, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık tarafından karşılandı.

Eğirdir Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki eğitim yılı açılış töreninde bir konuşma yaparak Komandolarımıza seslenen Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

ESAS OLAN GÖREV VE SORUMLULUKLARIN LAYIKIYLA YERİNE GETİRİLMESİDİR

"Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım, Kahraman Komandolar; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 'Eğitim ve Faaliyet Yılı Açılışı' vesilesiyle siz kahraman komandolarımız ile birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle belirtmek isterim.

Bu vesileyle bir üst rütbeye terfi eden arkadaşlarımın yeni rütbelerinin, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Elbette hangi rütbede olursanız olun, esas olan görev ve sorumlulukların layıkıyla yerine getirilmesidir. Bu çerçevede siz kahraman silah arkadaşlarımın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vazifelerinizi en iyi şekilde yapacağınıza ve görev bayrağını, kendinizden sonra gelecek olanlara gururla teslim edeceğinize yürekten inanıyorum.

Asil milletimizin gururu kahraman Komandolar; malumunuz geride bıraktığımız ağustos ayı, asil milletimizin zaferler ayıdır. Bu ayda, tarihi şan ve şerefle dolu ordumuzun elde ettiği birbirinden şanlı destanlar, bugün de en büyük ilham ve motivasyon kaynağımızdır. Bu vesileyle, büyük bir gururla idrak ettiğimiz Büyük Zaferimizin 102’nci yıl dönümü ile Silahlı Kuvvetler Gününüzü bir kez daha kutluyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

TSK, DÜNYA ORDULARI ARASINDAKİ MÜSTESNA KONUMUNU PEKİŞTİRDİ

Çok Kıymetli Silah ve Mesai Arkadaşlarım; tüm dünyada risk ve tehditlerin arttığı, güvenlik kaygılarının ön plana çıktığı kritik bir süreç yaşanmakta, bölgemiz de bu gelişmelerden büyük ölçüde etkilenmektedir. Dolayısıyla böylesine hassas bir ortamda, savunma ve güvenliğimizi sağlamak için ordumuzun imkân ve kabiliyetlerini mütemadiyen artırmakta, personelimizin yeteneklerini ve niteliklerini geliştirmekteyiz. Tüm bu çabalarımız neticesinde, harekât yetenekleri her geçen gün artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; dünya orduları arasındaki müstesna konumunu pekiştirmiştir. Milletimizin göz bebeği şanlı ordumuzun bu üstün konumunu muhafaza etmek ve daha da güçlendirmek, eğitim faaliyetlerimizin doğru planlanmasına ve etkin bir şekilde uygulanmasına bağlıdır.

Bu bağlamda tüm eğitim faaliyetlerimizin;

- Çok boyutlu ve esnek bir bakış açısıyla ele alınması,

- Analitik bir yaklaşımla geliştirilmesi ve

- Teknolojik yeniliklere uyarlanması, bugünün ve geleceğin muharebe ortamına hazır olmamız için elzemdir.

Temel hedefimiz; karada, denizde ve havada her türlü görevi başarıyla icra eden kahraman ordumuzun ulaştığı bu güçlü seviyeyi, her yönden daha yukarılara taşımaktır. Türk milletinin gururu siz silah ve mesai arkadaşlarımdan da beklentimiz; sürekli eğitim anlayışıyla bireysel ve mesleki olarak kendinizi geliştirmeniz, uzmanlaştığınız konularda ve üstlendiğiniz görevlerde Kara Kuvvetlerimize ve ordumuza en yüksek katkıları sunmanızdır. Şüphesiz ki yaptığınız vazifeler, bazen yüksek fedakârlık isteyen, meşakkat gerektiren süreçleri gerektirebilir. Ancak bu zorlukların üstesinden herkes değil, sizler gibi büyük bir adanmışlık duygusu ile görevlerini ifa edenler gelebilir.

Unutmayın ki bir Türk komandosu; daima güçlü, dayanıklı, kararlı ve disiplinli olmalıdır. Elbette ki fedakârlık bizler için vazgeçilmezdir fakat başarı için yeterli değildir. Zira hedefe giden yolda olmazsa olmaz koşul eğitimdir, yüksek hazırlığa ve donanıma sahip olmaktır. Eğitimde hedefe ulaşmanın sırrı da faaliyetlerin, tatbikata ve harp sahasındaki dinamiklere dayalı ve gerçekçi olmasında yatmaktadır. Bu nedenle faaliyetlerinizi 'Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker.' anlayışıyla planlayıp icra etmelisiniz. Burada verilen eğitimler, en başta sizler için hayati önemdedir. Bunun bilinciyle eğitimlerinizi motivasyonlu, huzurlu ve yüksek bir istekle icra ediniz. Eğitim ve tatbikatlarda elde edeceğiniz her kazanım, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini daha da pekiştirecektir.

KOMANDO TUGAYLARIMIZ TÜM GÖREVLERİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRİYOR

İstiklal Harbimizden bu yana, en etkin ve en yoğun faaliyetleri icra ettiğimiz bu kritik dönemde, ordumuzun bel kemiğini oluşturan Kara Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve yoğunlukta faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda Kara Kuvvetlerimiz; hudutlarımızı büyük bir gayret ve azimle korurken tehditleri kaynağında etkisiz hâle getirme stratejisiyle, yurt içi ve sınır ötesinde icra ettiği etkili operasyonlarla da terörle mücadelede büyük başarılar elde etmektedir. Teröristlere göz açtırmayan kahraman Mehmetçik; şu anda dahi Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtı’nda, keza Suriye harekât sahasında, emsalsiz bir kahramanlık örneği sergileyerek teröristlerin korkulu rüyası hâline gelmiştir. Bu başarılarda elbette Kara Kuvvetlerimizin en seçkin unsurlarından olan cesaretin, özverinin, gözü pekliğin temsilcisi kahraman komandolarımızın da müstesna bir katkısı vardır.

Nitekim Komando Tugaylarımız; birbirinden zorlu arazi şartlarında ve harekât bölgelerinde üstlendikleri tüm görevleri, üstün bir başarıyla yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en seçkin ve saygın birlikleri arasındaki Eğirdir Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığımız da vazifelerini en iyi şekilde yerine getirebilecek, daima güçlü, cesur ve hazır komandolarımızı yetiştirerek ordumuza büyük katkılar sağlamaktadır. Bu vesileyle, görevlerini başarıyla icra eden Komando Tugaylarımız ile komandolarımızın yetişmesinde emeği geçen, başta Eğirdir Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanımız olmak üzere Komutanlığımızın kıymetli öğretmenlerini ve mümtaz personelini yürekten tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm kahraman komandolarımızın gözlerinden öpüyorum.

ŞANLI ORDUMUZU EN GELİŞMİŞ SİLAH, ARAÇ VE GEREÇLERLE DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; hudut güvenliğini sağlama ve terörle mücadele harekâtlarının yanı sıra Libya’da, Katar’da, Somali’de, Azerbaycan’da, Kosova’da, Bosna-Hersek’te ve daha birçok coğrafyada, güvenlik ve barışın tesisine yönelik de kıymetli vazifeler üstlenmektedir. Harekât görevleriyle eş zamanlı olarak eğitim faaliyetlerine de aralıksız devam eden ordumuz, sayısı ve kapsamı her geçen gün artan tatbikatları da yüksek bir sinerjiyle icra etmektedir. Çok şükür, bu eğitim faaliyetlerinin sonuçlarını bireysel olarak da almaktayız. En son Almanya’da düzenlenen ve 19 ülkeden 36 timin katıldığı 8’inci Avrupa en iyi keskin nişancı timi yarışmasında, Kara Kuvvetleri timimizin şampiyon olması, kara birliklerimizin eğitim kalitesini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Sizlerin de yakından takip ettiği üzere savunma sanayisi, teknolojik gelişmelerin en hızlı yaşandığı alanlardan biridir. Dolayısıyla yerli ve millî savunma sanayisine sahip olmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi en iyi silah sistemleriyle donatmak, ülkemizin bekası açısından vazgeçilmez bir gereklilik hâline gelmiştir. Bu nedenle harp silah, araç ve gereçlerindeki teknolojik yenilikleri vakit kaybetmeksizin sizlerin kullanımına sunuyor, kahraman ordumuzun imkân ve kabiliyetlerini sürekli geliştiriyoruz. Bu konuda Savunma Sanayii Başkanlığımız ile değerli kurum ve kuruşlarımız da büyük bir fedakârlıkla çalışıyorlar. Yüksek özveri ve gayretleri nedeniyle kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Sadece son yıllarda kara unsurlarımızın istifadesine sunduğumuz, yerli ve millî Piyade Tüfeğimiz, Fırtına Obüslerimiz, Çok Namlulu Roketatarlarımız, farklı çap ve özelliklerdeki yerli ve millî füzelerimiz ve modernize edilen tanklarımız, bunlardan sadece birkaçıdır. Bundan sonra da şanlı ordumuzu, en gelişmiş, en modern silah, araç ve gereçlerle donatmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrında ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için şevk ve gayretle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ülkemizin iftihar kaynağı olan siz kahraman komandolarımızın da sahip olduğu yüksek nitelik ve tecrübe ile sorumluluklarınızı üstün bir vazife anlayışıyla icra edeceğinize yürekten inanıyor; yeni eğitim ve faaliyet yılınızın kazasız belasız, hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum.

Kahraman Komandolar !..

Yolunuz ve bahtınız açık, bileğiniz kuvvetli,

Kılıcınız keskin, gücünüz daim olsun. Hoşça kalın."

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap