SERPİL KÖYÜNDE ELMA AĞAÇLARI SUSUZLUKTAN KURUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SERPİL KÖYÜNDE ELMA AĞAÇLARI SUSUZLUKTAN KURUYOR
Haberin Tarihi: 1.9.2024 12:22:22 - Okunma Sayısı:831 defa okundu.

Sönmez: "Birkaç Gün İçerisinde Bahçelere Su Girmesi Lazım" Dedi.

SERPİL KÖYÜNDE ELMA AĞAÇLARI SUSUZLUKTAN KURUYOR

MİLLETVEKİLİ HASAN BASRİ SÖNMEZ SERPİL KÖYÜNDE ELMA BAHÇELERİNİ GEZDİ

SÖNMEZ: "BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE BAHÇELERE SU GİRMESİ LAZIM" dedi.

MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Eğirdir/Serpil Köyü elma üreticilerinin son günlerde sulama ile ilgili yaşadıkları sorunları yerinde inceleyip,çözüm odaklı istişarelerde bulundu.

Dün saat 16:30’da Eğirdir Serpil Köyü’ne gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, susuzluktan kuruma noktasına gelen elma bahçelerini gezerek Serpil köyü halkının şikayet ve isteklerini dinledi.

 MHP İl Başkanı Önder Topçu, MHP Eğirdir İlçe Başkanı Hüseyin Kaya, MHP İl Genel Meclisi Üyeleri Abdurrahman Sinap, Saadettin Onur, Eğirdir Belediye Meclis Üyeleri Halil Okutan, Mehmet Bıyıklıoğlu ve Ramazan Karadağ ile birlikte Serpil köyüne gelen Milletvekili Sönmez, düğün ve toplantı salonunda Muhtar Ahmet Şenol ve Serpil köyü halkıyla bir araya geldi.

Barla Köyü-Eğirdir üzerinden Serpil köyüne geldiğini söyleyen MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, "Eğirdir Gölü’nün durumu çok kötü. Eğirdir Gölü ülkemizin bekası. Sadece Eğirdir‘in değil etrafında Gelendost'ta, Senirkent’te yaşayanların geçim kaynağı. Eğirdir Gölü şu anda kırmızı alarm veriyor ancak Tarım Bakanımız ve DSİ Genel Müdürlüğü inanın tamamen duruma hakim. İnşallah önümüzdeki hasat dönemi daha zor olmaz.  Aksu Karaköy suyunun Eğirdir‘e gelmesi için ihale noktasına kadar getiren MHP Isparta milletvekili olarak söylüyorum, bu projenin hızlandırılması gerekiyor. Bu sezon bitti. Düşünmemiz gereken önümüzdeki yıl... İlk etapta gölün dip temizliği yapılması gerekiyor. Alternatif su kaynaklarının bulunması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yine sizlerin yanına geleceğim. Bundan sonra en büyük sorun önümüzdeki yıllar" dedi.

Toplantıda konuşan Serpil köyü elma üreticileri ise, 15 senedir Serpil köyü bahçelerinin damlama sulama ile sulandığını, vahşi sulamanın önüne geçilmesi  gerektiğini, Kovada kanalından verilen can suyunun, en son köy olan Serpil köyüne gelmeden bittiğini söylediler.

 Sulama Birliği’nin görevini yapmadığını, adil ve adaletli su dağıtımını yapmadığını söyleyen üreticiler, 36 gündür bahçelerine bir damla su veremediklerini, bu sezon elmadan ümitlerini kestiklerini ancak, ağaçlarının bari kurumaması için bahçelerine su verilmesini istediler.

 3500 dönüm araziye sahip Serpil Köyünde ürettikleri elmaların ekonomiye büyük katkı sağladığını anlatan üreticiler, "şu an meyve suyu fabrikalarına verilecek elmamız bile yok. Ağaçlarımızdaki buruşan elmaları, zarar vermesin diye silkeliyoruz" ifadelerini kullandılar.

 Toplantı sonunda kurumaya yüz tutan elma bahçelerini gezen MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, "bu ağaçların kurumaması lazım nereye gidilecekse gideceğiz. Artık bir gün bile kaybetmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.9.2024 22:47:47
    120 oy çıkmış bu köyden il genel meclis için iktidar partisine. Yıllardır içme suyu bile düzgün akmayan köy, muhalefet etmeyi öğrensin Serpil Köyü, ve eğirdir ve ısparta.
Yorum Yap