İLKÖĞRETİM HAFTASI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLKÖĞRETİM HAFTASI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Haberin Tarihi: 13.9.2024 13:23:43 - Okunma Sayısı:248 defa okundu.

Eğirdir’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası Mustafa Çetinkaya İlkokulu-Ortaokulunda düzenlenen törenle kutlandı.

İLKÖĞRETİM HAFTASI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Eğirdir’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası Mustafa Çetinkaya İlkokulu-Ortaokulunda düzenlenen törenle kutlandı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası kutlama programı bugün saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, öğrenciler ve öğretmenlerin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehitlerimiz ve öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

İlköğretim Haftası kutlama programının özel programı için Mustafa Çetinkaya okuluna geçildi.

Buradaki program ise protokol konuşmaları ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan okul müdürü Dursun Şenol, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını diledi.

Konuşmalarına Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başlayan Okul Müdürü Şenol; “En mühim ve feyizli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur…” bu düşüncelerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan bakanlığımızın ortaya koyduğu 2053-2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu hafta yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluğu içerisindeyiz. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm Eğirdir’imize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Özer: “…Öğretmenlerimiz bizim için ailemizden de öte bizim hayata alışmamızda eğitimimizde, öğretim hayatımızda hayata ilk adımlarımızı atmamızdaki en büyük etmen öğretmenlerimizdir. Bizlerin hayatında derin iz bırakan ve bizleri yetiştirip, olgunlaşmamızı ve başarıyı elde etmemizde öğretmenlerimizin emeği çok büyüktür. Hayatımızın her alanında, her yaşında bir şeyler kapabilmek gerçekten çok değerli. Bizler, şahsım ve belediye olarak her zaman ilçemizdeki tüm eğitim yuvalarının hizmetkarı, takipçisi kısacası her şeyi olacağız. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tüm ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda son olarak konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit ise şunları ifade etti:

“Bugün 2024-2025 eğitim öğretim yılının açılışının ilk zilin heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Mustafa Çetinkaya İlkokulu-Ortaokulundaki programda bulunuyor olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan yaşadığımı ifade etmek istiyorum. İlçemizdeki okullara ismini veren 7 hayırseverin ismi var. Ben ilçemizdeki tüm hayırseverlerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Bugün de programını yaptığımız Mustafa Çetinkaya İlkokulu-Ortaokulu. Okula ismini veren hayırsever ve ailemizi de teşekkür ediyorum. Bizler bugün bu okulda 265 öğrencimizle beraber eğitim öğretim yılının ilk ders zil heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu heyecanı ilçemizdeki bütün okul ve ülke olarak bu heyecanı yaşıyoruz. Eğirdir geneline baktığımız zaman 4 bin 217 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize 532 öğretmenimiz ve milli eğitim personelimizle bizler hizmet vereceğiz. İlk ders zilinin heyecanını paylaşan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm velilerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sağlık ve başarı dolu eğitim öğretim yılı temenni ediyorum. Her fırsatta söyleriz: “Eğitim en önemli meselemiz. Eğitim milli davamız.” İnsanlık tarihi kadar eski bir mesele. İnsanlık tarihinin ilk yıllarından itibaren en güçlü medeniyetler, en güçlü devletler çocuklarının ve gençlerinin eğitimi için tüm imkânlarını seferber etmişlerdir. Çünkü biliyorlar ki çocukları, gençleri iyi yetiştirebilirlerse medeniyetleri, devletleri, ülkeleri, imparatorlukları çok daha güçlü ve çok daha uzun ömürlü oluyor. Bizler çocuklarımıza, gençlerimize ne kadar iyi bir eğitim verirsek onları yarınlara ne kadar iyi hazırlarsak hepimiz biliyoruz ki; ülkemiz, milletimiz, toplumumuz çok daha huzurlu, güçlü, kalkınmış ve müreffeh olacaktır. Bu anlamda hepimiz el birliğiyle milli eğitim camiamıza her türlü desteği vermeliyiz. Eğirdir kaymakamı olarak, belediye olarak tüm kamu kurumlarımız, velilerimiz ve esnafımızla birlikte tüm ilçe insanı ile birlikte eğitim camiamızın yanında yer aldığımızı bildirmek istiyorum. El birliğiyle çocuklarımızın eğitimleri için gayret göstermemiz gerektiğini inanıyorum ve bunun Eğirdir’de başarılacağına inanıyorum. İnşallah gençlerimizi yarınlara milli ve manevi değerlerine bağlı olarak gerek akademik anlamda gerekse sanatsal, sportif anlamda başarılarla dolu yarılara hazırlayabilmek için hep beraber gayret göstereceğiz. Yeni eğitim öğretim yılının tekrar hayırlı olmasını diliyor, sağlık ve başarılarla dolu bir yıl geçirmeyi ümit ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri şiirlerini okudular. Ortaokul öğrencileri ise çubuklarla denge oyununu, birinci sınıflar ise sandalye kapma yarışmasını oynadılar. Halk oyunlarının gösterisinin ardından beşinci sınıf öğrencileri, birinci sınıf öğrencilerine balon hediye ederek hoş geldiniz temennisinde bulundular.

Program Eğirdir belediyesi ve velilerin katkılarıyla oluşturulan oyun parkının açılmasıyla devam etti.

Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindekiler ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin sınıfını ziyaret etmesi ilk dersi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol’un vermesi ile sona erdi.

Programa; Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Mustafa Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, Daire Müdürleri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap