Milletvekili Halıcı Esnaf Teşkilatını Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Halıcı Esnaf Teşkilatını Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 29.8.2024 15:05:07 - Okunma Sayısı:301 defa okundu.

Tural, esnafın taleplerini Halıcı'ya iletti

MİLLETVEKİLİ HALICI ESNAF TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

Tural, esnafın taleplerini Halıcı'ya iletti

CHP Milletvekili Yalım Halıcı, esnaf teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın sorunlarını TBMM'ye taşıması için Halıcı'ya aktardı. Milletvekili Halıcı da "Esnafın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

TBMM'nin tatile girmesinden sonra Isparta'da ziyaretlerini sürdüren CHP Milletvekili Yalım Halıcı,  parti yöneticileriyle birlikte Esnaf Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, Esnafın sorunlarını ve taleplerini CHP Milletvekili Yalım Halıcı'ya iletti. Bölge Birliği Başkanı Tural "Şehrimizin dinamikleriyle seçilmişlerle sivil toplum örgütleriyle birlikte şehrimize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde başarı her zaman vardır ama ayrışmanın olduğu yerde de bir şey elde edemezsiniz. Seçim zamanı herşey söylenir biter seçimden sonrada artık geçim dönemi başlar. Seçimler geride kaldı artık Türkiye’de geçim derdi başladı. Esnafımızın durumu belli. Kredi faiz oranları yüksek enflasyon ve dünyadaki ekonomik çalkantıların etkisiyle yüksek durumda. Şu anda kredi plasmanlarımız açık esnaflarımız geldiği zaman kredi konusunda yardımcı oluyoruz. İnşallah en kısa zamanda Türkiye ekonomik olarak güçlü yapıya ulaşır. Sayın vekilimiz zaman zaman bizleri arar biz kendisini ararız. Temsil etmiş olduğumuz esnafımızın sıkıntılarını sorunları ilettik kendisi de meclis kürsüsünden dile getirecek. Isparta’daki her kesimin her işine duyarlı olduğunu biliyoruz bunu da söylüyorum teşekkür ediyorum. Bizim esnafımızın enflasyon muhasebesi konusu var. Bağkur sigorta prim ödeme günü eşitsizliği var. Çıraklık eğitimdeki çıraklarımızın ve kalfalarımızın almış olduğu desteklerin kaldırılması var.  Esnafımızın sorunları fazla ama inşallah meclis açıldığında bunları dile getirmenizi talep ediyoruz. İktidarda inşallah sesimizi duyar esnafımız da rahat bir nefes alır" diye konuştu.

ENFLASYON MUHASEBESİ ESNAFA CİDDİ YÜK GETİRİYOR

CHP Milletvekili Yalım Halıcı da ziyarette şu ifadelere yer verdi " İl ve ilçe yöneticilerimizle birlikte Bölge Birlik Başkanımızı ve oda başkanlarımızı ziyarete geldik.  Burada STK’larımız çiftçilerimiz hemşerilerimizle birlikte diyaloglarımızı sıkı tutmak istiyoruz çünkü biz buradan beslenip parlamentoya gittiğimizde bunları dile getireceğiz ve çözüm üretmeye çalışacağız. Esnafın içinde bulunduğu koşullar belli. Toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi problemli bir dönemden geçiyoruz. Ticaret Odasında da bu enflasyon muhasebesi meselesinin getirdiği ek yükten başkanımızda bahsetti. Gittiğimiz her yerde enflasyon muhasebesi konusunu hem iş dünyasında hem esnaf kesiminde görüyorum. Sizler içinde problem olduğunu düşünüyorum çünkü en çok küçük ve orta ölçekli işletmeleri vuracaktır bu enflasyon muhasebesine bizim itiraz etmemizin sebebi buydu. Esnaf ve iş dünyası o kadar sıkıntı altındayken bunun bir süre daha ertelenmesi gerektiğini ve gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum Parlamentoda bu sebeple itiraz etmiştik fakat geldiğimiz noktada maalesef yasalaştı ve problem büyüyerek devam ettiğini bize gelen mesajlardan oda başkanlarından sizlerden gelen serzenişlerden anlıyoruz ki bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu konu böyle devam etmemeli mutlaka bir düzenlemeye ihtiyaç var. Benim sahada gördüğüm bu işin ciddi problemler yaratacağı bunu da meclis açılır açılmaz dile getireceğim. Isparta tarım kenti olmasının yanında küçük esnaf kenti gerçek bu hizmet sektörü her kesimle bir arada olup sorunları taşıyacağız. Yapılması gerekenler noktasında mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Esnafın sorunlarını hiç şüpheniz olmasın dile getirmeye devam edeceğiz.   Genel başkanımızın hep dediği gibi geçim olmazsa seçim olur bu kaçınılmaz sonuç diyoruz" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap