DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜPLERİ EĞİRDİR’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜPLERİ EĞİRDİR’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTI
Haberin Tarihi: 14.9.2024 17:30:26 - Okunma Sayısı:406 defa okundu.

DOĞA SEVERLER : “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” DİYEREK KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜPLERİ EĞİRDİR’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

DOĞA SEVERLER : “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” DİYEREK KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Isparta’da faaliyet gösteren; Arena, Artı, ISTUDAK, ISFODER, ETUDOSK, ISAK, Bardof, Geziyoor ve Eğirdir Gölü havzası ve çevre koruma derneği sporcuları ve doğaseverler Eğirdir’de doğa yürüyüşü yaptılar.

Türkiye’nin dördüncü, içme suyu bakımından ikinci büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nde son yıllarda yaşanan aşırı derecede su kaybı ve buna bağlı olarak otlanma, kirlenme, bataklık ve sinek istilası nedeniyle Eğirdir Gölü’nün sesinin duyurulması için Isparta’da faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüpleri Eğirdir’de bir araya geldi.

 Eğirdir Gölü kurumasın kampanyası kapsamındai faaliyetlere destek olmak ve kamuoyundaki farkındalığı artırmak maksadıyla Eğirdir Limanında buluşan doğa severler  “Eğirdir Gölü Kurumasın” diyerek kampanyaya destek verdiler.

Doğa yürüyüşü etkinliğini düzenleyen Geziyoor doğa gurubu yöneticisi Ahmet Çıra: “Eğirdir Gölü’nün durumu malum. Çok uzun zamandan beri ulusal gündemde de yer alıyor. Gerçekten arkamızdaki görüntü çok kötü. Ben 20 yıl burada görev yaptım. Eğirdir Gölü’nün eski durumunu da biliyorum. Geçtiğimiz ay, Erol Kesici hocamız yine burada bir toplantı yapmıştı. O toplantıya ben de katılmıştım. Bizler de doğa yürüyüşleri gurupları olarak ne yapabiliriz? Diye aklıma bir düşünce geldi. Isparta’da faaliyet gösteren dağcılık ve doğa sporları yöneticileriyle görüştüm. Onlar da sağ olsunlar hemen katıldılar. Güzel bir katılım oldu. Tek amacımız farkındalık yaratmak. Eğirdir Gölü ile ilgili kim ne yaparsa destekliyoruz. Sorunlar belli, çözüm alanları belli. Devletimiz bu işin ciddiyetini anlasın ve destek sağlasın. İnşallah gelecek yıllarda yağacak kar ve yağmur yağışlarla alınacak tedbirlerle eski görüntüsünü alır. Eğirdir Gölü kurumasın. Bir damla da siz olun” dedi.  

Doğaseverler daha sonra Yeşilada etrafında yaklaşık 4 kml’ik bir doğa yürüyüşü yaptılar.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap