Eğirdir Gölü'nde Bir Ada Daha Oluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölü'nde Bir Ada Daha Oluştu
Haberin Tarihi: 27.8.2024 16:12:30 - Okunma Sayısı:1594 defa okundu.

Bedre Plajı Karşısında Bir Ada Daha Yükseldi

EĞİRDİR GÖLÜ'NDE BİR ADA DAHA OLUŞTU

Eğirdir Gölü'nün Çekilen Suları Yeni Adalar Oluşturuyor

Bedre Plajı Karşısında Bir Ada Daha Yükseldi

Bir zamanlar yedi renkli suyu ve mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Eğirdir Gölü, hızla çekilen sularıyla birlikte bambaşka bir manzara sunmaya başladı. Bedre Plajı'nın karşısında, kıyıya yaklaşık 500 metre uzaklıkta yeni bir ada oluştuğu gözlemlendi. Gölün bu yeni adası, hızla büyüyerek yaklaşık 1000 m² alana ve 1 metre yüksekliğe ulaştı. Ada, bitkilerle kaplanarak doğal bir oluşum haline geldi.

Yerel balıkçıların ifadelerine göre, yeni adanın bulunduğu bölge bir zamanlar 2,5 - 3 metre derinlikteydi. Şimdi ise adanın kıyıları, göl otlarıyla kaplanmış durumda. Bu dramatik değişim, gölün ekosistemindeki dönüşümün bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Eğirdir Gölü'nün en popüler plajlarından biri olan Bedre Plajı'nda, artık martılar dolaşırken, bir zamanlar gölün ortasında kalan su kaydırakları, şimdi kıyıdan yüzlerce metre uzakta, gölün acı veren değişimini gözler önüne seriyor.

Eğirdir Gölü'nün çekilen suları, sadece bir gölün değil, bir ekosistemin ve bölgenin de çöküşüne işaret ediyor. Bir zamanlar renkleriyle büyüleyen bu göl, şimdi yok oluşuyla insanları derin bir hüzne boğuyor.

"EĞİRDİR GÖLÜ KURUYOR!"          

Bu gerçeği görmezden gelmek mümkün mü? Eğirdir Gölü'nü kurtarmak için ne zaman harekete geçeceğiz?

- Abdullah Kemal SİNAN (AKIN ÖZEL)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.8.2024 05:23:07
    akdenizden eğirdir gölüne can suyu, güneş enerjisi bedava, borularla göl doldurulur, petrol taşınıyor para var, eğirdir gölü biterse akdeniz biter.....ali çiftçi
  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.8.2024 05:15:08
    sevgili Sinan, güzel bir haber, Eğirdir gölüne Akdenizden su arıtılarak verlmeli, önce bir proje üretilmeli ve avrupa birliğine başvulmalı,tayyip istesin göl dolar, adam ta kazakistandan azarbeycandan avrupaya petrol gönderiyor borularla, eğirdir gölü petrolden daha değerli, ali çiftçi
  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.8.2024 05:00:53
    eğirdir gölüne akdenizden su arıtılarak verilmeli
Yorum Yap