Ankara Çukurambar Muhtarı Gülbudak, Eğirdir Gölü İçin Muhtarları Harekete Geçiriyor…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ankara Çukurambar Muhtarı Gülbudak, Eğirdir Gölü İçin Muhtarları Harekete Geçiriyor…
Haberin Tarihi: 27.8.2024 11:39:51 - Okunma Sayısı:696 defa okundu.

Zeki TARHAN Ankara’dan bildiriyor

ANKARA ÇUKURAMBAR MUHTARI GÜLBUDAK,

EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN MUHTARLARI HAREKETE GEÇİRİYOR…   

                          AKIN / ÖZEL

                                      Zeki TARHAN Ankara’dan bildiriyor 

                           Ankara ÇUKURAMMAR Muhtarı Eğirdir’li hemşerimiz İhsan GÜLBUDAK, Gazetemiz yazarı Zeki TARHAN’a bir mektup yazarak, “Gölümüzün yok olmasına muhtarlarımız ve Cumhurbaşkanımız izin vermez” diyerek, TARHAN’a aşağıdaki mektubu yazdı.

        “ Yerleşim birimleri, canlı birer organizmadır. Bu bağlamda sahip olunan potansiyeller, o yerleşim biriminin belirli hedeflere yönelmelerinin dinamikleridir. Eğirdir ise; homojen demografik yapısı ve eko- turizme bölgesinde olması nedeniyle önemli bir coğrafi avantaja sahiptir.

                 Gölümüzün son dönemdeki içler acısı hali, yediden yetmişe hepimizi derinden üzüyor, endişelere sevk ediyor… Maalesef gözyaşımızı akıtıyor, kalbimizi derinden yaralıyor…Yıllardan beri bilinen bu soruna çözüm önerileri getirilip,çözümsüzlüğe dönüştürülmesindeki kabahat hepimizindir. Bugün, gölümüzü tedavisi olmayan hastalık gibi göz göre göre ölüme terk eden izleyicileriz ne yazık ki!!! Hepimiz bir şeyler söylüyoruz ama, çözüme bir türlü ulaştıramıyoruz. Maalesef,  bürokrasi'den de ümidimizi kesmiş bulunuyoruz.

               Çözüm önerimiz; başta Eğirdir olmak üzere, Göl Havzasındaki 81 yerleşim birimindeki Köy ve mahalle muhtarları ile Sayın Cumhurbaşkanımıza çıkıp desteklerini almaktır. İyi bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü; Cumhurbaşkanımız Muhtarlarımıza önem verir, üzülmesini istemez. Randevu imkanı bulursak, Eğirdir Muhtarları ile Havza muhtarları bir olup çözüm yaratabiliriz.

                 Bunun için Eğirdir'in ruh ve mana güzelliklerini,tarih bilincini, doğal güzelliklerini tekrar çok geç kalmadan yerine getirebiliriz.Yoksa; coğrafyamızın bu doğa harikası CENNET köşemizi  kaybedeceğiz!!!  Şimdi elimizi taşın altına koyma zamanı. Çünkü; Tarih ve Talih bize Marka bir ilçe olmayı emretmektedir!!!”          

                                                 ----- *** ----

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap