Eğirdir MYO’da Kuşaklar Mutfakta Buluştu
ISUBÜ İkinci Bahar Üniversitesi öğrencileri Eğirdir MYO Mutfağı’nda öğrencilerle yemek yaptılar.
9 Ocak 2025 tarihinde “Eğirdir MYO’da Kuşaklar Mutfakta Buluşuyor / ISUBÜ İkinci Bahar Üniversitesi Mutfakta” etkinliği gerçekleştirildi. Saat 10:30 da başlayan etkinliğe Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşlanma Ve Gelişim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Metin önderliğinde on yedi İkinci Bahar Üniversitesi öğrencisi katıldı.
Mutfakta uygulamaya geçilmeden önce Eğirdir MYO Şehit Komiser Osman Demir Konferans Salonunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Çetin Meydan tarafından; Öğr. Gör. Hüseyin Duman, Öğr. Gör. Atilla Gökdemir, Öğr. Gör. Fatih Herdem ve Öğr. Gör. İlhami Mercan’ın katılımları ile okul, Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarının tarihçesinin yanı sıra her iki programda yapılan çalışmalarla ilgili İkinci Bahar Üniversitesi öğrencilerine bir brifing verildi. ISUBÜ Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Budak ise toplantıya katılarak toplumsal katkı adına bu etkinliğin çok değerli olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Brifingin ardından mutfağa geçilerek aşçılık programı öğrencileri ile İkinci Bahar Üniversitesi öğrencilerinden menüde alan “Haydari, Şakşuka, Havuç Tarator, Humus, Mevsim Salata, Hasan Paşa Köfte Ve Un Kurabiyesi” için ayrı gruplar oluşturularak hazırlık ve üretim yapıldı.
Etkinliğin bitiminde iki kuşak öğrencisi katılımcıları okul yemekhanesinde ürettikleri yemekleri birlikte tattılar. Yemek sonrası okul konferans salonuna geçilerek, Eğirdir MYO Müdürü Mustafa Gök yaptığı konuşmada; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Çatal ile bu etkinliği planladıklarını, bunun üzerine birimlerin işbirliği ile bugünkü etkinliği gerçekleştirdiklerini, bu etkinliği iki, üç güne çıkartarak devam ettirmek istediklerini belirterek, İkinci Bahar Üniversitesi öğrencilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
İkinci Bahar Üniversitesi öğrencileri “Eğirdir MYO’da Kuşaklar Mutfakta Buluşuyor / ISUBÜ İkinci Bahar Üniversitesi Mutfakta” etkinliğinden çok memnun olarak ayrıldıklarını ve bahar yarıyılında da pasta üretim etkinliği düzenlenmesini beklediklerini belirttiler.