GASTRONOMİNİN KALBİ CULİNARY FORUM’DA ATTI
Gastronomi sektörünün kalbi, 26-27 Şubat tarihlerinde, gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum’da attı. 2 gün süren etkinliğe YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, akademisyenler ve Isparta MYO, Eğirdir MYO ve Yalvaç MYO’nun ilgili bölümlerinden 320 öğrenci katıldı.
Etkinlik, sektörün önde gelen profesyonellerini, şeflerini ve gastronomi tutkunlarını bir araya getirirken, yenilikçi fikirlerin trendlerin ve lezzetlerin paylaşıldığı bir platform sundu. Katılımcılar, alanında uzman konuşmacılarla bilgi alışverişinde bulunurken, yaratıcı atölye çalışmaları ve gösterimler aracılığıyla sektördeki en son gelişmeleri yakından takip edildi.
Antalya Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Culunary Forum, gastronomi alanının profesyonellerini, geleceğin şefleriyle genç öğrencilerle buluşturdu.
"Deneyim" temasıyla hazırlanan Culunary Forum, 57 üniversiteden yaklaşık 4 bin 500 gastronomi ve aşçılık öğrencisi ile yemek servisi endüstrisi sektör liderlerini, şefleri, gastronomi uzmanlarını, akademisyenleri bir araya getirip deneyim, bilgi ve birikim paylaşımında bulundu.
Forum kapsamında gastronomi alanında konferans ve paneller düzenlendi. Lezzet tadım stantlarında da aşçılar hünerlerini sergiledi.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ile birlikte gastronomi ve turizm sektöründeki profesyonellerin, akademisyenlerin ve bu alana ilgi duyan herkesin bir araya geldiği yaklaşık 9250 kişinin ziyaret ettiği Culinary Forum’a Üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleri de yoğun ilgi gösterdi.
- ISUBÜ Basın