ISPARTADA BASIN BAYRAMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTADA BASIN BAYRAMI
Haberin Tarihi: 26.7.2024 09:35:51 - Okunma Sayısı:657 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

 

ISPARTADA BASIN BAYRAMI

24 Temmuz Basın Bayramı Isparta’da nasıl kutlanıyor.

İrili ufaklı 16 yerel gazete varken bugün 5 gazeteye düştü.

Düşünelim: Her gazetede normal 5-6 kişi çalışıyorsa 40-50 kişi işsiz kaldı. Bu insanlar aile geçindiriyor, çocuk okutuyor, bugün enflasyon tavan yaptı iş bulmak mümkün değil. Basın ülkemizde 4. Kuvvet olarak anılır. Basın, vatandaşa doğru, ahlak, çerçevesinde bilgi vermektedir. Basında menfaat yok, çıkar yok, yalnız doğru haber var.

Isparta: Büyük şehirler kavşağındadır. Bir yanda Antalya, Denizli, Afyon gibi iller kavşağında Isparta her konuda etkisi altına bırakabilir. Onun için ilimizdeki 5-6 gazetenin tekrar çıkarılması gerekir.

Bugün Dünyada Basın Özgürlüğünde 180 ülke arasında 158. Arasındayız. 1908 ‘de ilan edilen 24 Temmuz Basın Özgürlüğü ülkemizde baskılar içinde sürüyor. Bugün cezaevinde gazeteciler var. Bu gazeteciler “ Terör Örgütüne üye olmak veya propaganda yapmakla suçlanıyor. Bir kısmı ise hakaret ve iftira suçundan yargılanmaktadır.”

BUGÜN ÜLKEMİZDE BASINA GEREKLİ DEĞER İTİBAR EDİLMİYOR. ONUN İÇİN HER BASIN MENSUBU GÖREREK, İŞİTEREK HABER YAPMALI. HAYALİ HABER BUGÜNKÜ ORTAMDA YOKTUR. ISPARTAMIZIN BİR SÖZÜ VARDIR. ( ÖYLE DİYORLAR Kİ) 21.YÜZYILDA BU SÖZ GEÇERLİ DEĞİLDİR.

                                                                                                                                      HASAN ÖZBEK

 

                                               

                                              

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler