ZAMAN….

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ZAMAN….
Haberin Tarihi: 2.7.2024 15:18:03 - Okunma Sayısı:654 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

ZAMAN….

Zaman yaşam kaynağıdır. ( Su gibi akar) gider.

“ İş işten geçtikten sonra “ sözü zamanı iyi kullanmamaktan yakınmanın açıklamalıdır. Öğrencilik yıllarından çalışma dönemlerine uzanan tembellik, umursamam azlıkla nitelenen tutum ve davranış yanlışlıkları zamana ilişkin pişmanlıkların örtüsü olarak gündeme gelmektedir. Dünya kendi kendini yeniliyor. Zamanda öyle. Zaman birer kuş gibi uça uça geçiyor. Durdurmanın ve yavaşlamanın olanağı yok.

Zaman, duruma göre bir kıymettir. Bir çuvaldır. Bir salıncaktır. Bir hazinedir.

Unutmayalım ki her büyük yaşlı olmaz. Nitelik üstünlüğünün tanımı olan büyüklük rakamla değil kişisel değerlerle ölçülür ve tanımlanır.

Canlılar için sonsuzluk yoktur. Yaşam geçici bir varlıktır. Toplumsal ve kişisel bağlamda en kötüye kullanılan değerlerden biride zamandır. Yitirdikten sonra yakınmanın hiçbir değeri yoktur. Zaman en özgün, en değerli, en sıcak ve rahat baş yastığıdır.

İnsanoğlu zamanı iyi değerlendirmesi lazım. Bir söz vardır. İş işten geçtikten sonra dememeli. İnsanın yaşamı kısa ve uzun olabilir. Bu sürede yalnız kendi çıkarları için değil topluma ve çevresine yararlı olmalıdır.

KENDİ MENFAATİ KADAR KARŞISINDAKİ İNSANIN VE TOPLUMUN MENFAATİNİ DÜŞÜNMELİDİR. İNSANLAR ZEKÂ VE MANTIKLA HAREKET EDER. HAYVANLAR İŞGÜDÜYLE HAREKET EDER. İNSANLAR ZAMANI ZEKA VE MANTIKLA DEĞERLENDİRİRLER HAYVANLAR İŞGÜDÜYLE….

                                                                                                                                       

                                                                                                                                          HASAN ÖZBEK

 

       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler