16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Eğirdir MAREM'den PRİMA ve H2020 2018 Çağrıları Bilgi Gününe katılım...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM'den PRİMA ve H2020 2018 Çağrıları Bilgi Gününe katılım...
Haberin Tarihi: 12.3.2018 12:11:00 - Okunma Sayısı:3429 defa okundu.

Eğirdir MAREM'den PRİMA ve H2020 2018 Çağrıları Bilgi Gününe katılım...

MAREM'den PRİMA ve H2020 2018 Çağrıları Bilgi Gününe katılım...

Akdeniz'de su kaynakları ve gıda sistemleri konularında uluslararası ortak projeler destekleyecek olan PRIMA Programı'nın bilgilendirme toplantısı yapıldı. TAGEM’de düzenlenen toplantıya Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden Teknik Koordinatör Zir. Yük. Müh. İsmail DEMİRTAŞ, Dr. Emel KAÇAL, Dr. Seçkin GARGIN ve Zir. Yük. Müh. F. Pınar ÖZTÜRK katıldılar.

TAGEM bünyesinde Avrupa Birliği çerçeve programları kapsamında hem koordinasyon hem de uygulama birimlerinde çalışan personelin bilgilendirilmesi, açılan çağrıların duyurulması ve yeni programlara katılım olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla 7 Mart 2018 tarihinde bir Bilgi Günü gerçekleştirildi.

TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK başkanlığında ve Daire Başkanı Doç. Dr. Cengizhan MIZRAK moderatörlüğünde yapılan Bilgi Gününe, TAGEM Genel Müdür Yardımcıları Dr. Necati TULGAR,  Mesut AKDAMAR, Daire Başkanları ve ilgili TAGEM personeli katılım sağladı. TAGEM’e bağlı Araştırma Enstitülerinde çalışan yaklaşık 140 personelin bilgilendirilmesi amacıyla TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) konusunda ulusal odak noktaları olan Eda DEMİR, Dr. Ebru GÖNCÜOĞLU, Çınar ADALI ÖNER ve Murat TILTAK tarafından sunumlar yapıldı.

Öncelikle UİDB çalışma konuları hakkında bilgi verilirken, “Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri” hakkında açıklamalarda bulunuldu. Aynı zamanda UİDB tarafından koordinasyonu yapılan ve Akdeniz Bölgesi’nde araştırma ve inovasyon ortaklığı Avrupa-Akdeniz işbirliği çerçevesinde 2018 yılı itibariyle başlayan PRIMA Programı tanıtıldı.

AB çerçeve programı Ufuk2020 kapsamında gerçekleşen çağrılar hakkında sunum gerçekleştirildi. Bu kapsamda “Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık, Deniz ve Denizcilik Araştırmaları ve Biyoekonomi Alanı” çerçevesinde 2018-2020 Çağrıları araştırıcılara aktarıldı.

TÜBİTAK tarafında koordinasyonu yapılan COST Aksiyonunun anlatılması ile Bilgi Günü tamamlanarak, sunumlar arasında araştırıcıların etkin katılımı ile karşılıklı soru cevap görüşmeleri gerçekleştirildi.

PRIMA Programı nedir?

Genel Müdürlüğün internet sayfasındaki duyuruya göre, PRIMA Programı, Avrupa Birliği’nin İşleyişi Hakkındaki Antlaşma’nın 185. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen ve 2018 yılından başlayarak 10 yıl boyunca açılacak ortak araştırma çağrıları çerçevesinde Akdeniz’deki su kaynakları ve gıda sistemleri alanlarında uluslararası ortak araştırma ve inovasyon projelerini fonlayacak olan bir program.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SDGs) başarıyla ulaşılması için BM Gündemi 2030’a katkıda bulunmayı da hedefleyen PRIMA Programının amacı; “Araştırma ve yenilik kapasitelerini geliştirmek ve tarımsal gıda sistemleri için bilgi ve ortak yenilikçi çözümler geliştirmek, onları sürdürülebilir kılmak ve Akdeniz bölgesinde entegre su temini ve yönetimi için bu sistemleri, tedariklerini ve yönetimini iklim açısından daha esnek, etkili, ekonomik ve çevresel ve sosyal olarak sürdürülebilir kılmak; su kıtlığı, gıda güvenliği, beslenme, sağlık, refah ve göç sorunlarının üstesinden gelmeye katkıda bulunmak.”

Katılımcı ülkeler ve fon taahhüdü

PRIMA Programı katılımcı ülkeleri; Almanya, Fransa, Portekiz, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Malta, Slovenya, Cezayir, Mısır, Ürdün, İsrail, Lübnan, Fas, Tunus ve Türkiye.

Katılımcı 19 ülke, şu ana kadar ilgili programa 10 yıl boyunca toplamda 274 milyon avro fon taahhüdünde bulunurken, Horizon 2020 Programı’ndan da toplamda 220 milyon avro fon tahsis edildi.

Türkiye adına PRIMA Programında fonlayıcı kuruluş olarak TÜBİTAK yer alırken, ülkemizin PRIMA’ya maddi taahhüdü, girişimin ilk 5 yılı için toplamda 5 milyon avro oldu.

Proje çağrılarına katılım koşulları

PRIMA’nın 7 adet Yıllık İş Planı kapsamında faaliyet göstermesi (2018-2024), Komisyon tarafından sağlanacak fonlamanın 2018 yılından başlayarak en son 2020 yılında yapılması ve 2020-2024 yılları arasındaki çağrılarda başarılı olan projeleri kapsaması planlanıyor. Ortaklık kapsamında desteklenecek proje ve faaliyetler ise üç bölüm altında toplandı:

AB Fonu ile Fonlanacak Projeler: Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından, girişimin süresi boyunca PRIMA’ya tahsis edilmiş olan 220 milyon avroluk fon ile desteklenecek. Bu fon Horizon 2020 Programından sağlanacak.

Ulusal Fonlar ile Fonlanacak Projeler: AB katkısı olmaksızın, yalnızca ulusal fonlayıcı kuruluşların PRIMA’ya taahhüt etmiş oldukları fonlar ile fonlanacak olan projeleri kapsayacak. TÜBİTAK bu kapsamda, yalnızca başarılı bulunan projelerde yer alan Türk araştırmacıları fonlayacak, konsorsiyumda yer alan diğer proje ortaklarına fon sağlamayacak.

Ulusal Programların PRIMA ile Uyumlu Diğer Faaliyetleri: PRIMA Ortaklığı kapsamında açılacak olan uluslararası proje çağrılarında yer alacak konsorsiyumun en az 3 farklı katılımcı ülkenin araştırmacılarından oluşması şartı bulunuyor.

Bu ülkeler; AB üyesi veya Akdeniz’e sınırı olmayan Horizon 2020 asosiye ülkesi, PRIMA katılımcısı üçüncü ülke veya Akdeniz’e sınırı olan üçüncü ülke veya herhangi bir PRIMA katılımcı ülkesi (AB üyesi olan veya olmayan) olacak.

PRIMA’da toplamda 11 tane AB üyesi ülke ve 8 tane üçüncü ülke/Akdeniz’e sınırı olan H2020 asosiye ülkesi var. Dolayısıyla bu koşullar, Türkiye’nin, konsorsiyumlarda mutlaka yer alması gereken 8 ülkeden biri olarak işbirliği olanaklarını artıracak.

Ayrıca, Akdeniz Ortağı Ülkeleri’nin (Mediterranean Partner Countries MPC) PRIMA’daki etkinliğini artırabilmek amacıyla PRIMA’ya ilk bölüm altında AB Komisyonu tarafından sağlanacak olan 220 milyon avroluk fonun yaklaşık olarak %25’inin bu ülkeler için tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

PRIMA Programı 2018 yılı çağrıları

AB Fonu ile Fonlanacak Projeler için çağrılar; Su Yönetimi (Management of Water), Çiftlik Sistemleri  (Farming Systems), Tarımsal Gıda Değer Zinciri  (Agro-food Value Chain) alanlarını kapsayacak.

AB katkısı olmaksızın Ulusal Fonlar ile Fonlanacak Projelerden oluşan Bölüm 2 kapsamında fonlanacak projeler ise Çoklu Konular başlığı altında şu tematik alanları kapsayacak:

1- Akdeniz bölgesindeki kurak ve yarı kurak alanlar için sürdürülebilir su yönetimi

Konu 1: Havza ve akiferlerde su kaynaklarının bulunabilirliği ve kalitesi

Konu 2: Sürdürülebilir, entegre su yönetimi

Konu 3: Sulama teknolojileri ve uygulamaları

2- Akdeniz’deki çevresel kısıtlamalar altında sürdürülebilir çiftçilik sistemleri

Konu 1: Tarımın İklim Değişikliğine Adaptasyonu

Konu 2: Hayvan ve Bitki Hastalıklarının Ortaya Çıkmasının Önlemesi ve Kontrolü

Konu 3: Gelir Üretebilen, İstihdam Yaratabilen ve Dengeli Bölgesel Kalkınmaya Katkıda Bulunabilen Tarım Sistemlerinin Geliştirilmesi

Gıda Değer Zinciri

3- Bölgesel ve yerel kalkınma için Akdeniz Gıda Değer Zinciri

Konu 1: Geleneksel Akdeniz diyetinden gelen gıda ürünlerine değer biçilmesi

Konu 2: Yerel gıda zincirlerinde gıda güvenliği

Konu 3: Akdeniz nüfusu ve gıda endüstrisi için beslenme değişikliklerinin etkileri ve sürdürülebilir beslenme

Çağrılara son başvuru tarihleri

Bölüm 1 kapsamında hali hazırda açılmış çağrılara son başvuru tarihi 17 Nisan 2018, Bölüm 2 kapsamında yer alan çağrılara son başvuru tarihi ise 27 Mart 2018 olarak belirlendi.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap