Eğirdir Mutfağı görücüye çıkıyor
Eğirdir Belediyesi, ilçemizi tanıtmak için Seferihisar'da düzenlenen Cittaslow Yemek Günleri etkinliğine katılıyor.
Eğirdir Mutfağı 20 ~24 Kasım 2017 Tarihleri arasında Seferihisar Anı evinde görücüye çıkacak.
Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow Yemek Günleri 23 Ekim itibari ile başladı.
Toplamda beş hafta sürecek olan etkinlikte ziyaretçiler 1 Aralık'a kadar her hafta bir yörenin lezzetlerini tatma imkanı bulabilecek. 19-24 Kasım 2017 tarihlerinde de Seferihisar Belediyesine ait Anı Evinde Eğirdire ait yöresel yemekler satışa ve tanıtıma sunulacak.
İlk hafta Seferihisar mutfağı ile başlayan yemek günleri son olarak Eğirdir Belediyesinin yöresel yemekleriyle son bulacak. Eğirdir Belediyesi tarafından sunulan menüde, Elma çorbası, sazan dolması, kurma balık, yeşil mercimek aşı, kerevit, kerevit güveç, bulgur pilavı, et kapama, elmalı ekmek, peynirli elmalı pide, sıyırga fasulye, tahinli elma, kaymaklı elma, elma reçeli (Tahinli) elma reçeli (tahinli cevizli), sütlü irmik helvası, elma suyu hoşafı, su (Aysu) Eğirdirin yöresel yiyecek ve içecekleri yerini aldı.
Tanıtım günleri boyunca Eğirdir tanıtım broşürleri de ziyaretçilere hediye edilerek ilçemizin tanıtımı sağlanacak.