TURİZMCİ VE SEYAHAT YAZARI SEVİL DENİZ EĞİRDİR MYO'DA
KONFERANS VERDİ
Seyahat
Yazarı Sevil DENİZ, Eğirdir Meslek Yüksekokulunda üç saat süren bir konferans
verdi.
Ülkemizde
sayılı Turizm Duayeni, Turizm Sevdalısı, Destinasyon Uzmanı, Seyahat Uzmanı,
Dijital Tanıtım Uzmanı, Danışman, Gastronomi Uzmanı, Butik ve Küçük Oteller
Konusunda Uzman, gazeteport.com, pudra.com, marieclaire.com.tr,
trendsetter.com.tr, oggusto.com, hurriyet.com.tr, skyscanner.com, Marie Claire
Travel, Marie Claire, Crystal, Trendsetter, Jetlife, Alem dergilerinde Star ve
Akşam gazetelerinde yazarlık yapmakta
olan aynı zamanda http://sevildeniz.com/
ve https://sevildeniz.blogspot.com.tr/web sitelerinde yoğun ilgi gösterilen
yazılarına devam eden Sevil DENİZ, DÜNYA GASTRONOMİSİ VE BUTİK OTELLER konulu
bir konferans verdi.
DENİZ, konferansta şu konulara vurgu yaptı.
Dünyada
'Fusion Cuisine' olarak bilinen mutfak kültürü, Türkçe'ye 'füzyon mutfak'
olarak geçmiştir. Füzyon, kelime olarak karışma, birleşme anlamına gelir. Yani
en net ve kısa haliyle, füzyon mutfak için, farklı mutfak kültürlerinin
birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir 'sentez' diyebiliriz.
Sadece
dünyanın en prestijli restoranlarının alabildiği Michelin yıldızı, şüphesiz her
restoranın sahip olmak istediği bir ayrıcalık. En yüksek derecesi 3 yıldızla
sınırlı olan bu yıldızların her biri sadece 1 yıl süre ile geçerli. Sıkı bir
deneyim ve takip söz konusu. Yıldızlar verildiği gibi geri de alınabiliyor. Bir
anda 3 yıldız alan restoranlar da var, teker teker 3 yıldıza ulaşanlar da...
Otel
odalarınızın konsepti ne kadar iyi olursa olsun, lezzetli bir restorana sahip
değilseniz, otelinizi zor günler bekliyor
Doğal, katkısız, yöresel ürünler
kullanarak misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.
Kahvaltısında
organik yumurtalar, fırından yeni çıkmış ekmekler, pişiler, organik meyve
suları, taze sıkılmış portakal suları, yöresel sebze ve meyveler, kendi
tarlanıza ait yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan yemekler insanları
oldukça mutlu ediyor. Şehir yaşamında düzenli beslenemeyen otelinize geldiğinde
organik bir ortamda hizmet aldığını görünce misafirleriniz kendilerini adeta
evlerinin mutfağında hissediyorlar.
Dünya
mutfaklarınada değinen DENİZ, sözlerine şöyle devam etti;
HAYALLERİNİZİN
PEŞİNE DÜŞÜN
ve hangi ülkenin neyi meşhur diye düşünün, araştırın ve rotanızı
çizin. Arjantinin etlerini, Fransa'da deniz mahsülleri ve bağları, gezin...
Daha önce denemediğiniz lezzetlerin peşinden gidin. İzlanda'da volkanik
dağlarda, Kanada'da ormanlarda ya da Maldivler'de farklı deneyimler
kazanabilirsiniz."
Konferans
sonunda Sevil DENİZe Otel lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Hüseyin
DUMAN ve öğretim elemanları tarafından çiçek ve plaket verildi.
Ayrıca
Sevil DENİZi Eğirdir tanıtımı kapsamında Eğirdirde misafir eden ve konferansı
organize eden Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin MEYDAN tarafından kendisine
teşekkür belgesi takdim edildi.
DENİZ,
Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, öğrencilerin konferansa göstermiş
olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Süleyman Demirel
Üniversitesi Turizm ve Gastronomi bölümü öğrencilerine vermiş olduğum Dünya Gastronomisi
ve Butik Oteller Konferansı'nda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Öğrencilerin 3 saat boyunca beni dinlemeleri, konu hakkında bilgi edinmek
istemeleri benim için paha biçilemez değerdeydi. Aldığım plaketler beni onurlandırdı. Hayat
paylaşınca çok daha güzel..." ifadelerini kullandı.