Uluslararası
Sempozyum Başarıyla Gerçekleştirildi
Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu
Balıkçılığı Sempozyumu, 4-6 Ekim 2017'de Eğirdir SAREM tarafından Eğirdir'de
başarı ile gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak Limnoloji alanındaki
araştırmaların sunulacağı ve bilgilerin uluslararası düzeyde paylaşılıp
tartışılacağı bir platform oluşturması bakımından gelecekte de ayrı bir önem
taşıyacak olan bu sempozyumda, balıkçılık yönetimi, içsu, ekoloji, iklim
değişikliği, biyoloji, su ürünleri yetiştiriciliği, sosyo-ekonomi, balık
hastalıkları ve işleme teknolojisi gibi konularda uluslararası paylaşımlar
gerçekleştirildi.
Açılış konuşmaları ile başlayan
sempozyum programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Türk Dünyası Müzik
topluluğunun müzik dinletisi ve fotoğraf sanatçısı Ali Ethem KESKİN'e ait
"Eğirdir ve Beyşehir Gölleri Su Altı Fotoğraf Sergisi" ile devam ederek
katılımcıların yüksek ilgi ve beğenisiyle karşılandı.
Norveç, Bergen Üniversitesi, Biyoloji
Bölümünden Prof. Dr. Jeppe KOLDING, Danimarka, Aarhus Üniversitesi, Göl
Ekolojisi ve Bioscience Bölümünden Prof. Dr. Erik JEPPESEN ve Çek Cumhuriyeti,
Güney Bohemya Üniversitesi, Balıkçılık ve Suların Korunması Fakültesinden Prof.
Dr. Pavel KOZAK gibi uluslararası camiada tanınan hocaların konuşmacı olarak
sempozyuma iştirakleri, memnuniyet ve heyecan yarattığı gibi sempozyuma ayrı
bir değer de kattı.
11 ülke, 57 şehir ve 44'ü üniversite
olan 129 kurumdan, 192'si akademisyen toplam 315 katılımcının iştiraki ile
gerçekleştirilen uluslararası sempozyumda toplam 240 adet bilimsel sözlü ve
poster bildiri sunuldu. Bilimsel kalitesi yüksek bildirilerin sunulduğu ve Eğirdir
Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün başarılı organizasyonunu sonuna kadar
sürdürdüğü sempozyum, katılımcıların yapmış olduğu değerlendirme ve teşekkür
konuşmaları ile sona erdi. Sempozyumun 3. gününde Yalvaç'ta bulunan tarihi
eserlerden, Pisidia Antik kentine de bir gezi düzenlendi.
İlki başarı ile gerçekleştirilen ve 2
yılda bir yapılacak olan bu sempozyumun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor,
bu başarılı organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyoruz.