FEN BİLİMLERİNDE DİSİPLİNLER ARASI UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ KONULU TÜBİTAK BİDEB-2237 PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FEN BİLİMLERİNDE DİSİPLİNLER ARASI UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ KONULU TÜBİTAK BİDEB-2237 PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Haberin Tarihi: 9.10.2013 10:01:00 - Okunma Sayısı:2545 defa okundu.

Programda farklı disiplinlerden 22 katılımcının yer aldığını ve bu kapsamda 8 TÜBİTAK-ARDEB ve 5 TÜBİTAK-TEYDEB projesinin sunulmak üzere hazırlandığını belirten yürütücü Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN, Kasım döneminde tekrar BİDEB-2237 projesi vereceklerini açıkladı.

“FEN BİLİMLERİNDE DİSİPLİNLER ARASI UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA

EĞİTİMİ” KONULU TÜBİTAK BİDEB-2237 PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

 

            04-06 Ekim 2013 tarihleri arasında Barida Otel’de gerçekleştirilen projenin son gününde proje Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN, eğitmenler ve katılımcıların yanı sıra SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cengiz KAYACAN, Prof. Dr. Süleyman SEYDİ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan KÜÇÜKÖNER, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Süha KAYA’nın katılımı ile proje sertifika programı gerçekleştirildi.

            Programda ilk olarak söz alan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN; TÜBİTAK BİDEB-2237 kapsamında kabul olan projenin amacının; Fen Bilimleri alanında üniversitemiz ve diğer üniversitelerde görev yapan, araştırmacılar ve doktora öğrencilerinin ortak disiplinler arasında proje yazmalarını teşvik etmek olduğunu ifade etti. Programda farklı disiplinlerden 22 katılımcının yer aldığını ve bu kapsamda 8 TÜBİTAK-ARDEB ve 5 TÜBİTAK-TEYDEB projesinin sunulmak üzere hazırlandığını belirten yürütücü Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN, Kasım döneminde tekrar BİDEB-2237 projesi vereceklerini açıkladı. Yeni projenin ise yine ARDEB projeleri yanında, Isparta’daki Sanayici ve Kobilerin hem kendilerinin yürütücülüğünde hem de SDÜ’nün akademisyenleri ile işbirliği içerinde hazırlayabilecekleri TÜBİTAK-TEYDEB projeleri yazımına yönelik olacağını ifade etti.

            Programda daha sonra söz alan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz KAYACAN, bu projelerin SDÜ ve memleketimiz için bir kazanım olduğunu, TÜBİTAK’ın mevcut geldiği durumda bilim insanlarını çok iyi desteklediğini ve bunun da bütün akademisyenleri memnun ettiğini ifade etti. Ayrıca gerçekleştirilen proje yazma eğitiminin sadece Fen Bilimleri alanında sınırlı kalmaması için, Sosyal Bilimler akademisyenlerine yönelik benzer bir projenin gerçekleştirilmesi taleplerini Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN’a ileterek bu konuda gerekli desteği sağlamada ise hazır olduklarını belirtti.

            Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz KAYACAN’ın ardından TÜBİTAK-TEYDEB projeleri konusunda eğitmen olarak yer alan Prof. Dr. Muhammet ARICI, TEYDEB projelerinin (%75 ve/veya %100 HİBE AR-GE projeleri) önemine değinerek, Sanayici ve Kobilerin ya kendi yürütücülüklerinde ya da SDÜ’deki akademisyenler işbirliği ile bu projeleri mutlak suretle yazmaları ve önemsemeleri gerektiğini ifade etti. 

            Daha sonra kürsüye gelen ITSO Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, böyle bir organizasyonu düzenleyen Doç. Dr. Gülcan ÖZKAN başta olmak üzere eğitmenler ve katılımcıları tebrik etti. Bu projenin devamında  Sanayici ve Kobilere yönelik yapılacak olan organizasyonlarda memnuniyetle yer alacaklarını dile getirdi.

            Programda son olarak Rektör Yardımcıları, Konuklar, Proje Yürütücüsü ve Eğitmenler tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap