Eğirdir CittaSlow Kenti Oluyor
30 ülkeden 208 kentin üye olduğu, Türkiye’den de 11 şehrin katıldığı “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin uluslar arası ağı” sloganıyla Cittaslow hareketine Eğirdir’de katılıyor.
Eğirdir Belediyesi, Cittaslow üyesi olmak amacıyla bir yıldır üyelik sürecinde önemli aşamalar katetti ve, üyeliğin son aşamasına gelindi. Cittaslow uluslar arası organizasyonuna Eğirdir’in de kabul edilebilmesi için 70 adet kriteri özenle tamamlayan Eğirdir Belediyesi, Cittaslow Türkiye heyetinin bu hafta sonu yapacağı teftiş ziyareti için ağırlama hazırlıklarının sonuna gelindi.
Cittaslow Türkiye bilim komitesinin üyelerinden oluşan teftiş kurulu; Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Dr İrfan Arıkan, Av. Akademisyen Ferhat İlker Ünsever, cittaslow Türkiye teknik koordinatörü Kamuran Bülent Köstem, Cittaslow Türkiye sekreteryasından Candaş Balta ve Samet Akboğa’nın hafta sonu Eğirdir’e ziyaretleri bekleniyor.
İlçemizde incelemelerde bulunacak heyet, şehrin turizmine önemli katkı sağlayacak Cittaslow üyeliği için kente özgü altyapı, kültürel ve turizm noktalarını ziyaret edecekler. İncelemelerin ardından adaylık değerlendirme raporu hazırlayacak olan heyet, ziyaretin olumlu olması durumunda, İtalya’daki Cittaslow Genel Merkezinde Eğirdir’in üyeliği ilan edilecek.
Cittaslow Nedir?
Cittaslow hareketi 1999 yılında Greve in Chianti’nin eski belediye başkanı Paolo Saturnini’nin vizyonu doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Paolo Saturnini yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kentlerin kendilerini değerlendirmelerini ve farklı bir kalkınma modeli ortaya koymaları fikrini ulusal boyuta taşımıştır. İdealleri kısa zamanda Bra (Francesco Guida), Orvieto (Stefano Cimicchi) ve Positano (Domenico Marrone) belediye başkanları ve Slow Food başkanı Carlo Petrini tarafından benimsenmiştir. Günümüzde 28 ülkede 182 üyeye yayılan Cittaslow hareketinin amacı Slow Food felsefesini kentsel boyuta taşımaktır.