Geleceğin Bilim Adamlarının Projeleri Sergilendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Geleceğin Bilim Adamlarının Projeleri Sergilendi
Haberin Tarihi: 24.5.2016 14:12:00 - Okunma Sayısı:1865 defa okundu.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında; Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce alanlarında 9 danışman öğretmen nezaretinde 35 proje, 70 öğrenci tarafından hazırlandı.

Geleceğin Bilim Adamlarının Projeleri Sergilendi

 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarlarından biri de  Eğirdir Mustafa Çetinkaya Ortaokulu'nda açıldı.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında; Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce alanlarında 9 danışman öğretmen nezaretinde 35 proje, 70 öğrenci tarafından hazırlandı.

Bu yıl ikincisini düzenlenen Mustafa Çetinkaya Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, bugün saat 11.00’de okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul Müdürü Mustafa Kemal Ata yaptı.

Ata, konuşmalarında şunları ifade etti: “Tübitak’ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
 

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce alanlarında toplam 9 danışman öğretmen nezaretinde 70 öğrenci ile 35 proje hazırlanmıştır.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” dedi.

Mustafa Kemal Ata, konuşmalarının sonunda, değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere ve katılımınız için sizlere teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Koyun’ Kostümü İlgi Odağı Oldu…

Eğirdir Mustafa Çetinkaya Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında 4’ncü sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmenleri Güllü Duman Yeğen’in nezaretinde hazırlamış olduğu “Gülsüm” isimli oyun sergilendi.  Koyun kostümü giyen öğrencilerin melemesi ve gösterileri, izleyenler tarafından büyük beğeni ve alkış aldı.

Programda daha sonra, öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden değişik projelerin açılışı gerçekleştirildi.
 

Bilim fuarının açılış kurdelesine birlikte kesen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya, Şube Müdürü Abdürrahim Tan, Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu ve ADD Eğirdir Şubesi Başkanı Erdoğan Öngün, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Öğrencilerin yaratıcılıkla hazırlamış olduğu projeler, gün boyunca okul bahçesinde sergilenecek.

Geleceğimizin bilim adamlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır: 
• Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, 
• Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, 
• Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, 
• Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, 
• Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, 
• Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, 
• Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, 
• Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. 

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap