Alternatif İçsu Ürünleri Türleri Yetiştiriciliği Çalıştayı Yapıldı
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından planlanan ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü (SAREM) tarafından düzenlenen " Alternatif İçsu Ürünleri Türleri Yetiştiriciliği Çalıştayı" 11-13 Ocak tarihleri arasında Antalya Sherwood Breezes Resort Otel'de gerçekleştirildi.
Çalıştay; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Hayvancılık ve Su Ürünleri Daire Başkanı Dr. Ali AYAR'ın başkanlığında, 33 bakanlık çalışanı ile 11 Üniversiteden 18 öğretim görevlisi ve özel sektörden 5 değerli katılımcı ile yapıldı.
Çalıştayda sırasıyla "İçsu Ürünleri Yetiştiriciliğinde Son Durum", "Alternatif Potansiyel Türler", "Yetiştiriciliğin Ekosistem Üzerine Etkisi", "Diğer Alternatif İçsu Ürünleri" ve "Yetiştiricilik Modelleri" başlıkları ele alındı.
Çalıştay sonunda Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından bir teşekkür mesajı yayınlandı. Teşekkür mesajında şu ifadelere yer verildi: “Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu "Alternetif İçsu Ürünleri Türleri Yetiştiriciliği" Çalıştayı'na katılarak destek ve katkı veren değerli hocalarımız Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed ATAMANALP, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan EROLDOĞAN, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nden Prof. Dr. Ahmet ALP, Adnan Menderes Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Fevzi BARDAKÇI ve Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nden Prof. Dr. Deniz ÇOBAN, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nden Prof. Dr. Ercüment GENÇ, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Metin KUMLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. İlhan ALTINOK, İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Cemil Kaya GÖKÇEK, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Serpil SERDAR, Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM ve Doç. Dr. Yusuf GÜNER, Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Özgür EMİROĞLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Nadir BAŞÇINAR, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Tülin ARSLAN, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu'ndan Doç. Dr. Derya GÜROY ve Doç. Dr. Betül GÜROY ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gül KİRİŞ ile özel sektörü temsilen sayın Dr. Güngör MUHTAROĞLU, Dr. Atilla ÖZDEMİR, Su Ürünleri Merkez Yetiştiriciler Birlik Başkanı Faruk COŞKUN, Binhan GANİOĞLU ve Ahmet AYDEMİR'e sonsuz teşekkürler ederiz.”