TSE'DEN ISUBÜ’YE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, “İnsan ve Kalite Odaklı Yönetim Anlayışını Benimseyen Öncü Bir Daire Başkanlığı Olma” vizyonu çerçevesinde uzun soluklu bir çalışma sürecinin sonucu olarak İnsan Kaynağı Planlama Hizmetleri kapsamında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin’in katılımıyla Orman Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen belge takdim töreni ve TSE belgelendirme süreci ve kriterleri hakkındaki bilgilendirme programına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Gösterit, Prof. Dr. Ramazan Özçelik, Prof. Dr. Murat Öztürk, TSE yetkilileri, Üniversitemiz akademisyen ve idari personeli katılım sağladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Üniversitemiz tanıtım filmi ve TSE tanıtım filmleri izlenime sunuldu. Açılış konuşmasını Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit, “Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Takdim Törenine hepiniz hoş geldiniz. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, model üniversite olma misyonunu, sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinde değil, aynı zamanda tüm idari faaliyetlerde mümkün kılmak için iş ve işlemlerini hassasiyetle icra etmektedir. Kalite Yönetim Sistemi, bir belgelendirme sürecinden ziyade süreçlerin ve idarenin faaliyetlerinin belirli bir sistematiğe kavuşturulmasını amaçlamaktadır. Ancak süreçlerin belirli bir sistematiğe kavuşturulması tek başına yeterli olmayıp bunun tüm kurum içerisinde bir kalite farkındalığına ve sürekli iyileştirmeye evrilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla iyileştirme anlayışından yoksun bir kalite süreci kurumda eksik ya da noksan bir işleyişin hâkim kılınmasına neden olabilmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı uzun soluklu bir çalışma süreci sonucunda sürekli iyileştirilmeyi içselleştirmiş ve faaliyetlerini belirli bir sistematiğe kavuşturarak TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır. Bu yoğun çalışma sürecine katkı sunan başta daire başkanlığı personeli olmak üzere, gerek ilgili komisyonlar, gerekse de iç ve dış paydaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, kalite farkındalığının üniversitemiz tüm birimlerinde hâkim kılınabilmesi için katkılarınızı bekliyoruz. Sözlerime son vermeden önce, bugün bu önemli törene iştirak eden başta Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin’e, TSE bünyesinde görev yapan değerli misafirlerimize, Üniversitemiz Akademik ve İdari personeline Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal adına teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, yaptığı konuşmada, TSE’nin 70. Yılını kutladığını belirterek TSE’nin yetki ve sorumluluk alanlarından bahsetti.
Başkan Şahin, “Uluslararası alanda rekabet edebilecek ve dolaşabilecek ürünleri belirlemek belgelendirmek, laboratuvar kurup analizleri bu laboratuvarda yapmak gibi faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. 500 yılı geçen tarihimizde standardizasyon faaliyetleri kapsamında 1502 yılında Sultan 2. Beyazıt zamanında Kanunname-i İhtisab-ı Bursa olarak bilinen belgeye dayanıyor. Standardizasyon, uygunluk değerlendirme ve eğitim kollarında faaliyet gösteriyoruz. Milli standardizasyon kuruluşu olarak uluslararası mekanizmalarda yerimizi alıyoruz. Bir standart varsa hayatımızda düzen intizam oluşuyor. Kaliteye giden yol standartla başlar. TSE faaliyetleri hayatın her alanında mevcuttur. TSE olarak güvenli ürün girişlerinin denetim ve kontrolü gerçekleştiriyoruz.
Hayatın her alanında belgelendirme ve denetim kontrollerimiz var. 10 bölgede koordinatörlüğümüz var. İllerimizde temsilciliklerimiz var. Çeşitli illerimizde laboratuvarlarımız ve test merkezlerimiz mevcut. 5 ülkede temsilciliğimiz var. Uluslararası standart kuruluşları ile TSE faaliyetlerini sürdürüyor. Yerli ve milli standart olarak 7320 standardımız var. Toplamda 38 bin 174 standart var. Sürdürülebilir güvenli üretim belgelendirme modeli çıkarttık. Avrupa’ya bu alanda örnek olduk. Üniversitelerimizi ilgilendiren bir konu da su verimliliği yönetim sistemi belgelendirme süreci geliştirdik” dedi.
Konuşmaların ve sunumun ardından ISUBÜ Personel Daire Başkanlığı “İnsan ve Kalite Odaklı Yönetim Anlayışını Benimseyen Öncü Bir Daire Başkanlığı Olma” vizyonu çerçevesinde gerekli tetkik süreçlerini başarıyla tamamlayarak “İnsan Kaynağı Planlama Hizmetleri” kapsamında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanarak öncü bir Üniversite Personel Daire Başkanlığı oldu.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit’e Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni TSE Başkanı Şahin takdim etti.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Öztürk ve Prof. Dr. Ramazan Özçelik tarafından da hediye takdimleri yapıldıktan sonra emeği geçen personel ile aile fotoğrafı çekilerek program sona erdi.