EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 19.10.2024 12:37:57 - Okunma Sayısı:316 defa okundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Eğirdir’de de düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

EĞİRDİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü, Eğirdir’de de düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Merkez ve kırsal mahallelerde halkla iç içe çalışan ve yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan Muhtarlar, bu özel günlerinde Eğirdir protokolüyle bir araya geldi. Tören, Atatürk büstüne çelenk sunumu, günün anlam ve önemine dair konuşma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla bugün saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törene; Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Mustafa Özer, İl Genel Meclis Üyeleri, Mehmet Fesci, Abdurrahman Sinap, Saadettin Onur, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Demiralay, Daire Müdürleri, okul müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Mahalle muhtarları adına Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükriye Kılınç, Kale Mahallesi Muhtarı Ahmet Şahan ve Poyraz Mahallesi Muhtarı Kamil Korkmaz, Köy muhtarları adına Akdoğan Köyü Muhtarı Mehmet Sağdur, Beydere Köyü Muhtarı Ali Dalfidan ve Çay Köyü Muhtarı Veysel Akkulak Atatürk Anıtına çelenkleri sundular.

Çelenk sunumunun ardından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal eden şehitlerimiz ve vefat eden muhtarlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk yaptı.

Buradaki program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindekiler Eğirdir Belediyesi sosyal tesislerinde muhtarlar ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Burada bir konuşma yaparak “Köy ve mahalle muhtarlarımızla ne kadar uyumlu ve istişare halinde çalışırsak o kadar başarılı oluruz” diyen Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit şunları ifade etti:

“Muhtarlık müessesesi yerel yönetim birimlerimizin en altta yer alanı. Demokrasinin çekirdeği. Son derece kıymetli, önemli.  Halka en yakın olması anlamında da en kritik, en önemli yerel yönetim birimimiz. Demokrasimizin olmazsa olmazı. Köy ve mahalle muhtarlarımızla ne kadar uyumlu ve istişare halinde çalışırsak o kadar başarılı oluruz. Meslek hayatım boyunca 2009 yılından itibaren yaklaşık 15 yıldan beri köy ve mahalle muhtarlarımızla hep birebir yakın ilişki içerisinde yakın mesai içerisinde olduk. Geriye dönüp baktığımızda zor,  sıkıntılı olaylar da yaşadık. Bazen çözülemez dediğimiz olaylarla muhtarlarımızla yan yana yakın çalışmanın diyalog halinde olmanın faydasını görmüşümdür. Olayların çözümünde bir paydaşı olduğunu görmüşümdür. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek şahsım, gerekse kamu kurum kuruluşlarımızla Eğirdir’de  köy ve mahalle muhtarlarımızla istişare içinde olacağız.

Eğirdir’de göreve başlayalı 2.5 ay oldu. Bu kısa süre içerisinde gerek merkez, gerekse köy muhtarlarımızdan hep ilgi alaka gördüm.  Sorunların çözümünde bir gayret içerisinde, emek verdiklerini gördüm. Gayretlerinizden, çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Günümüzde, dünyamızda bilgi en önemli husus. Bilgi sahibi olan devletler, kurumlar, milletler çok daha gelişmiş olur. Bilgi sahibi olmanın yolu da dönüp baktığımızda halkımıza, aziz milletimize yakın olmaktan geçiyor. Sizler vatandaşın en yakın noktada görev yapıyor olmanın sizlere sağladığı bir avantajı var. En doğru bilgiye, en güvenilir bilgiye muhtarlarımız sahip. Sizden aldığımız bilgilerle en doğru kararları vermeye sahip oluyoruz. 19 Ekim Muhtarlar gününüzü tekrar tebrik ediyorum. Yapmış olduğunuz çalışma ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta yapılan seçimde yeni seçilen muhtarlarımıza ve ilçemizde yedinci kez seçilen Bağlar Mahallesi muhtarımız Osman Sarıdoğan’a teşekkür ediyorum. Halkın teveccühünü kazanmak, tercihine layık olmak, onların oyunu alabilmek hakikaten çok zor bir husus. Ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu huzurlu bir ömür diliyorum. Nice 19 Ekim muhtarlar günü programlarını hep beraber  huzurlu bir şekilde kutlamayı temenni ediyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZER: “BİZLERE KÜSMEYİN…”

Muhtarlar günü etkinliğinde bir konuşma yaparak muhtarların mahalledeki vatandaşlar arasında köprü vazifesi kurduklarını, muhtarlıkta küsme, darılma olmaması gerektiğini ifade eden  Belediye Başkanı Mustafa Özer şunları söyledi: “…Muhtarlık dışarıdan gerçekten kolay görünse de farklı şekillerde söylemleri olsa da, aslında çok zor görevlerden bir tanesi. Muhtarlarımız, mahallemizin en ufak sorununda dahi sorun giderilmediği zaman en kötü adam, en kötü muhtar ilan edilen kişilerdir.  O güzel hizmetleri alabildikleri zaman da değmeyin muhtarlarımızın keyfine. Muhtarlığı biz gerçekten kutsal bir görev olarak benimsiyoruz. Her daim 7/24 kapımızın açık olduğunu sizlere tekrar beyan ediyorum. Bizleri her daim arayabilirsiniz. Sizlerden bir ricam var; lütfen bizimle iletişiminizi kesmeyin. Bizler bir toplantıda olabiliriz, farklı yerlerde olabiliriz.. O dakika bize ulaşamazsanız, biz sizlere mutlaka dönmeye gayret edeceğiz. Sizler mahalle ve köylerimizde bizim elçilerimizsiniz. Muhtarlıkta asla ve asla küsme, darılma olmaz. Darılmadan, küsmeden hizmete devam diyoruz. Demokrasimizin mihenk taşı olan 19 Ekim muhtarlar gününüzü tekrar kutluyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum” dedi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap