EĞİRDİR GÖLÜNE SU AKIMI 2024 YILINDA İHALE EDİLECEK…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜNE SU AKIMI 2024 YILINDA İHALE EDİLECEK…
Haberin Tarihi: 18.10.2024 12:09:11 - Okunma Sayısı:126 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

EĞİRDİR GÖLÜNE SU AKIMI 2024 YILINDA İHALE EDİLECEK…

Isparta’nın yeni Valisi Abdullah Erin ile kısa bir söyleyişte bulunan Gazeteci Hasan Özbek, Vali Beye şu konuları dile getirdi. İki gün önce Isparta’mızın Mali Gazetelerin birinde Isparta da Domuz Eti paniği başlıklı bir yazı çıktı bu hususta ne dersiniz. Isparta’mız da herhangi bir domuz eti paniği yok. Gerek Sağlık müdürü ile gerekse lokantacılar başkanı ile yaptığım konuşmada böyle bir başlığın asılsız olduğunu her türlü incelemelerde bulunduğunu ifade eden kurumlarımız Sayın Isparta vatandaşlarımızın bu gibi asılsız beyanlara inanmamalarını rica ediyorum.

-EĞİRDİR GÖLÜNE SU AKIMI İHALESİ 2024 YILINDA YAPILACALKTIR.

Vali Erin, Eğirdir Gölünün şu anda çamur ve yosun temizleme çalışmaları yapılmaktadır. Bunlar temizlendikten sonra 2024 yılında su akımı projesi ihale edilecektir. Bunun için gerek Çevre Bakanlığı ile gerekse DSİ Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam etmektedir. 2024 yılında ihalesi yapılacağını yetkililer tarafından bildirilmiştir. Bu proje masraflı bir projedir. Devletin yapacağı bir ihaledir.

Eğirdir ve Gölü Isparta’mızın can damarıdır. Gerek su gerekse 1 milyon tondan fazla elma üretmektedir. Eğirdir Gölü 10-15 senedir su kaybetmektedir. Eskiden Eğirdir Gölünden tonlarca kerevit ve balık çıkmakta idi şimdi ise suyun derinliği 4-5 metreye düştü. Onun için Isparta’mızın Can damarı olan Eğirdir Gölüne su akımını mutlaka halledeceğiz. Her türlü bunun yanında Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediye Başkanlığı da gerekli çalışmalar yapmaktadır. En kısa zamanda Eğirdir Gölünü kurutmaktan kurtaracağız dedi.

                                                                                                                                    HASAN ÖZBEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap