EĞİRDİR’DE SİTELER, GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN YARIŞIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE SİTELER, GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN YARIŞIYOR
Haberin Tarihi: 16.10.2024 12:25:57 - Okunma Sayısı:231 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında “Sıfır Atık Siteleri, Geri Dönüşüm İçin Yarışıyor” isimli yarışma başlattı.

EĞİRDİR’DE SİTELER, GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN YARIŞIYOR

Eğirdir Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında “Sıfır Atık Siteleri, Geri Dönüşüm İçin Yarışıyor” isimli yarışma başlattı.

Eğirdir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yarışma ile siteler geri dönüşüm konusunda birbiriyle yarışıyor. Çevreye duyarlılık kazandırmak ve geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu yarışma sonunda en çok geri dönüştürülebilir atık toplayan site ödüllendirilecek.

İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Pınar Pazarı Mahallesi Karpuzboğazı Sitesi, Altunkum Mahallesi Sezginler Sitesi ve Sanayi Mahallesi TOKİ konutları sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm için birbirleriyle yarışıyor.

Site sakinleri konutlarında biriktirdikleri cam, metal, kağıt ve plastik olmak üzere tüm ambalaj atıklarını iç mekan kutularında biriktiriyor. Biriken ambalaj atıkları Eğirdir Belediyesi ve ASL geri dönüşüm firması çalışanları ile birlikte tartılıp, toplanıyor.

İlk tartım sonuçlarına göre;

KARPUZBOĞAZI SİTESİ ​136 kg

TOKİ KONUTLARI ​37 KG

SEZGİNLER SİTESİ ​10 KG

Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamada: “Satın alınan pek çok ürünün içindeki kâğıt, metal, cam ve plastik ambalaj malzemesi içinde sunulduğu dikkate alındığında, ayrıştırdığınız her atık ile çevre ve doğal kaynaklarımız korunmakta, çöpe giden atık miktarı azalmakta ve ekonomiye tekrar kazandırılması önemli bir adımı oluşturmaktadır.

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi, ambalaj atıklarının diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ve organize bir yapı içerisinde geri kazanım sürecinin gerçekleştirilmesini gerektirmektedir.

Geri kazanım çalışması ile doğal kaynakların korunması, kaynak israfının önlenmesi ve bertaraf edilmesi gereken katı atık miktarının azaltılması mümkün olmaktadır. Bu nedenle, geri kazanım çalışmalarının ilk adımını kaynakta ayrı toplama oluşturmaktadır” denildi.

5 Haziran Dünya Çevre Gününde en çok atık toplayan sıfır atık site bahçesine; çiçekler, peyzaj düzenlemesi, kamelya veya geri dönüşüm saksıları hediye edilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap