BİNAY DİKMEN DİYOR Kİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİNAY DİKMEN DİYOR Kİ…
Haberin Tarihi: 14.10.2024 15:24:41 - Okunma Sayısı:280 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

BİNAY DİKMEN DİYOR Kİ…

Zeki TARHAN – ANKARA

BİRİNCİ BÖLÜM

            DSİ’nin eski teknotrat ve planlamacılarından Binay DİKMEN, EĞİRDİR GÖLÜ’nün bugünkü durumunu irdeliyor ve bakın nelere dikkat çekiyor… DİKMEN’i dinliyoruz:

           “…Çözümün KÖPRÜÇAY’ın  Bolhasan Mevkiinden, pahalı da olsa su temini  olabileceğini, DSİ 18. Bölge’nin incelettiği Bağıllı Mevkiinden temin edileceği belirtilen yaklaşık 40 milyon m3/yıl suyun derde derman olmayacağını belirtmiştim.

          Sayın Prof. Dr. Nizamettin KAZANCI tarafından, Göl seviyesinin 916.00 metreyi geçmemesi, bu seviyenin üzerinde KARSTİK BOŞLUKLAR’ dan suyun dışarıya gittiği, TARHAN’la yaptığı söyleşide ifade edilmiştir. Bugüne kadar kabul edilen maksimum göl seviyesinin 919.00 metrenin 3 metreye yakın aşağısı olmaktadır.”

                                                           ***

         “EĞİRDİR GÖLÜ’nün ilk  BATIMETRİK HARİTASI, 1963’ler de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınmıştır. DSİ 18. Bölge, 2000’li yıllardan sonra Batımetrik Haritayı yenilediğine göre, DÜDEN YERLERİ belirlenmiş olmalıdır. “Eğirdir’den muhteşem manzara uçaktan böyle görüntülendi” haberi ise, beni acı acı gülümsetti!!! Gölün bundan 2-3 sene önceki durumu ile bugünkü durumu karşılaştırılınca, MUHTEŞEM FELÂKET görünüyordu!!!”

YARIN:

1964 YILI  / FAO UZMANI İSPANYOL JEOLOG İLE DSİ 13. BÖLGE JEOLOGLARI İLE YAPILAN ÇALIŞMA…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap