EĞİRDİR’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK…
GÖL VE YURT!!!
2. Bölüm
Zeki TARHAN – ANKARA
Eğirdir’ de Yurt yetersizliği nedeniyle , Turizm Fakültesinin Isparta’ya taşınacağı söylentileri… Ve Eğirdir’ in Eğitimdeki potansiyelini artırmak hedefi… Eğirdir’ in seçilmiş yerel yöneticisi ÖZER, saptanan hedef doğrultusunda, sadece Yurt konusunda değil, EĞİRDİR GÖLÜ’ nün kurumaktan kurtarılması, doğal dengesinin sağlanması konusunda da taviz vermeden her iki hedefe ulaşmak için yani; EĞİTİM ve GÖL konusunda, bütün enerjisini seferber etmiş görünüyor…
***
Başkan ÖZER, Merkezi Otoritenin resmen ve de fiilen EĞİRDİR GÖLÜ’ ne el attığının farkında ve de bilincinde idi…”Su, bizim için çok önemli” derken, Merkezi Otoriteden de; EĞİRDİR GÖLÜ için destek istiyordu… Ve bütün dünyanın yaşadığı pandemi sürecini anımsatırcasına; “…Eğirdir Gölümüzü bir insana benzetirsek, gölümüz maalesef ENTÜBE halinde” diyebiliyordu. …Ve bakın, Tarım ve Orman Bakanlığının (=TAGEM) üst yönetiminin de hazır bulunduğu, 24 Eylül 2024 tarihinde MAREM ev sahipliğinde, “Proje Lansman Toplantısı ve Bahçe Günü” etkinliğinde Başkan ÖZER, Merkezi Otorite temsilcilerinin gözünün içine baka baka cesur çıkışını nasıl yapıyordu:”…GÖLÜMÜZE BAKTIKÇA İÇİM ACIYOR!!! İÇİM ERİYOR!!! YAĞIM / TUZUM ERİYOR!!! EĞİRDİR GÖLÜMÜZE HEP BERABER SAHİP ÇIKMAK DURUMUNDAYIZ!!!”
***
Başkan ÖZER’ in iki şapkası vardı; biri Eğirdir’in yerel yönetici şapkası, diğeri ise, EKO –BİR şapkası. ÖZER, Bahçe gününde her iki şapkasıyla birlikte konuşmuştu. Merkezi Otorite de, bu iki şapkayı birlikte dikkate almak zorundaydı… Zaten ÖZER, amaçlarını altını kalın çizgilerle çizerek, son noktayı koymuştu: “…Amacımız; EĞİRDİR GÖLÜMÜZ İÇİN YAPILABİLECEK EN ÜST DÜZEYDEKİ ETKENLERİ, İŞLERİ, ÇALIŞMALARI YAPIP, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜ KURTARMAKTIR!!!”
***
Evet, şimdi de Eğirdir Yerel Yöneticisi ve EKO – BİR Başkanı sayın ÖZER’e, bir büyüğü olarak, her iki şapkasını da dikkate alarak bazı önerilerde bulunmak istiyorum:
- EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ revize edildi. Edildi edilmesine de, Minimum su kotu ortadan kaldırıldı. “914,74 metreden sonra (itibaren) hiçbir şekilde gölden su çekimi yapılmasına izin verilmez.” Hükmü, artık bundan böyle “YOK” hükmünde mi?!!!
- Gölün halihazır su kotu neden açıklanmamaktadır? Büyük bir olasılıkla, 914.00 metrenin altına düşmüş olmalıdır!!!
***
Sayın ÖZER’ in, TARHAN’dan gelen ve de Fıstığın çevresindeki 81 yerleşim biriminde yaşayan tüm “GÖL İNSANLARI”nın yaşamını doğrudan etkileyen önerisini, daha doğrusu; kamuoyunda oluşan bu istifhamı / soru işaretini açıklığa kavuşturmak için, Merkezi Otorite ile temasa geçerek (= Su Yönetimi Genel Müdürlüğü) kamuoyunu bilgilendirmesi, Göl için belirlenen amaca ulaşılması için olmazsa olmaz ve de kaçınılmaz bir gerekliliktir.
Hoşça kalın, Ekolojik Dengede olan bir EĞİRDİR GÖLÜ’ ile kalın…
--- 0 ---