EROL METİN’İN ÖZGÜN İKİ KİTABI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EROL METİN’İN ÖZGÜN İKİ KİTABI
Haberin Tarihi: 9.10.2024 11:56:27 - Okunma Sayısı:276 defa okundu.

Muhsin Durucan yazdı

EROL METİN’İN ÖZGÜN İKİ KİTABI

 

Kitaplarla ilgili özgün tümceler var.  Onlardan kimileri:

 

--Kitaplar uygarlığa yol gösteren ışıklardır.

--Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu acıdır.

--Kitap ruha ilaçtır.

--İyi bir kitap bir hazinedir.

--Kitaplıklar aklın tedavi yerleridir.

--İnsanların aynası kitaplardır.

--Tanrı’ım, bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver.

--Kitaplar da dostlar gibi az fakat iyi seçilmiş olmalıdır.

--Kitap aşığı insanların canım sıkılıyor, dediklerine rastlamadım.

--Ümitle açılıp kazançla kapanan bir kitap iyi bir kitaptır.

 

Kalem, kılıçtan daha keskindir.” BulwerLytton

 

 

 

Erol Metin; köylüm ve yakınım. Emekli banka müdürü. Okumayı, yazmayı ve araştırmayı seven bir kişiliğe sahiptir. 28.08.2020 tarihinde Bir Yürekten Bir Yaşamdan adlı yapıtını yayımladı. Baskı öncesinde isteği biçeminde ‘Köyümüzün Ağıtları ve Erol Metin Üzerine’ başlıklı bir yazı yazdım. Ayrıca birinci ve ikinci baskıda ‘Hayatta Ben En Çok Ninemi Sevdim’ başlıklı ağıtsı şiirimi okunabilirsiniz!

 

Ağıt: Genellikle bir ölümün ya da acı, üzücü bir olayın ardından söylenen halk türküsüdür. Doğal afetler, ölüm, hastalık gibi çaresizlikler karşısında korku, heyecan, üzüntü, isyan gibi duyguları anlatan ezgili sözlerdir.Ağıt söylemeye ağıt yakma, ağıt söyleyenlere ise ağıtçı denilmektedir.Ağıtın İslamiyet Öncesi edebiyattaki adı sagudivan edebiyatındaki adı ise mersiyedir.

***

Bir Yürekten Bir Yaşamdan adlı yapıtın ikinci baskısı için benden yardım isteğinde bulundu. Kitaplarımı bastırdığım İstanbul’daki Ege Basımevi’ne yönlendirdim.

 

Basımevi sahibi Ramazan Güven ile görüşmelerini sağladım. 10.06.2024 tarihinde ikinci baskı gerçekleşti. Ardından Müdür Duran / Memur Duranadını verdiği ikinci kitabı 30.09.2024 tarihinde yayımlandı. İsteği üzerine kaleme aldığım ‘Sunuş’başlıklı yazım bu yapıtta yer aldı.

 

Her iki kitabın arka sayfasında Erol Metin’in fotoğrafı ve düşünceleri yer almaktadır.Kitapların arka sayfalarında kimi fotoğraflar gözlere yansımaktadır.

***

Erol Metin’in ‘Müdür Duran / Memur Duran’adını verdiği ikinci kitabında; Ziraat Bankasına girdiği ilk günden, ayrıldığı son güne dek titizlikle derleyip topladığı anıları mevcuttur.

 

Anlatılmaz okunur… Bu amaçlaErol Metin’in yapıtlarını önce köylülerimize ve ilgi duyanlara salık veririm! Kendisini kutlar, başarılarının sürmesini dilerim.

- Muhsin DURUCAN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap