Türkiye Meyve Islah Çalışmalarına Farklı Bir Boyut Getirecek Proje...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Meyve Islah Çalışmalarına Farklı Bir Boyut Getirecek Proje...
Haberin Tarihi: 24.9.2024 15:28:28 - Okunma Sayısı:356 defa okundu.

MAREM Müdürü Şerif Özongun: "Bu Proje Türkiye Meyve Islah Çalışmalarına Farklı Bir Boyut Getirecek..."

MAREM MÜDÜRÜ ŞERİF ÖZONGUN:

"BU PROJE TÜRKİYE MEYVE ISLAH ÇALIŞMALARINA FARKLI BİR BOYUT GETİRECEK..."

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından yürütülen "Islah Hedeflerinin Tedarik Zinciri Odaklı Belirlenmesi: Armut Örneği" TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile yürütülen projenin Lansman Toplantısı ve Bahçe Günü gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) Müdürü Dr. Şerif Özongun, Türkiye Meyve Islah çalışmalarının farklı bir boyuta taşınmasına ön ayak olacak önemli bir projeyi paylaşmaktan büyük heyecan duyduğunu belirtti. Özongun, ayrıca bu yıl Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün 30’ncü kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“…30 yıllık Ar-Ge kültürüne sahip Kurumumuz bu yıl 30’ncı yılını kutluyor. Kurumumuz bugün çok farklı bir heyecana ev sahipliği yapıyor. Türkiye Meyve Islah çalışmalarının farklı bir boyuta taşınmasına ön ayak olmasını umut ettiğimiz önemli bir projeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Devamında gerçekleştireceğimiz bahçe günü etkinliğimizde ateş yanıklığı hastalığına toleranslı çeşitler geliştirmeyi yerinde incelemek, yeni çeşitlerimizi çeşit adaylarımızı sizlerle değerlendirmek istiyoruz. Görüşleriniz bizler için çok önemli. 20 yıl önce temellerini attığımız ıslah projemizin yürütülmesinde destek olan TAGEM ve TÜBİTAK’a, proje ekibine ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yakın zamanda yürütmekte olduğumuz diğer ıslah programlarının meyvelerini sizlerle paylaşacağız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap