Eğirdir, Cittaslow Ulusal Ağ Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir, Cittaslow Ulusal Ağ Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı
Haberin Tarihi: 18.9.2024 15:55:47 - Okunma Sayısı:291 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Cittaslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, önemli mesajlar verdi.

EĞİRDİR, CİTTASLOW ULUSAL AĞ

TOPLANTISI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Uluslararası Belediyeler Birliği Cittaslow Ulusal Ağ Toplantısı Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in ev sahipliğinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi.

Isparta'da yapılan toplantı sonrası Eğirdir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Cittaslow Türkiye Koordinatörü, ayrıca Akdeniz Belediyeler Birliği ve Turizm Birliği Başkanı olan Muhittin Böcek, burada yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi.

MUHİTTİN BÖCEK, ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

'Sakin Şehirler Ağı' olarak da bilinen Uluslararası Belediyeler Birliği Cittaslow'un Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, Cittaslow'un dünya çapında önemli bir hareket olduğunu belirten konuşmasında şunları söyledi: "Cittaslow, 33 ülkeden 301 belediyeyi kapsayan, çevre ve sürdürülebilir yaşam odaklı 73 kriteri olan bir ağ. Bu ağa dahil olmak ilçemiz adına büyük bir gurur. Bu süreçte, iklim değişikliği, kuraklık gibi önemli küresel sorunlarla mücadele etmek adına atılacak adımlar üzerine konuştuk. Aynı zamanda, kadınlarımızın refahı ve mutluluğunu gözeten çalışmalar da önceliğimiz olacak" dedi.

Turizmin bölge için taşıdığı öneme de dikkat çeken Böcek, "Turizm Birliği Başkanı olarak, bu alanda da büyük hedeflerimiz var. Mustafa Başkan ile birlikte ilçemizin turizm potansiyelini daha da yukarılara taşımak için çalışacağız. Hep birlikte güzel işler yapacağız, belediyecilik anlayışımız insanların yaşamını kolaylaştırmak üzerine kurulu" ifadelerini kullandı.

Böcek, toplantıya katılan tüm belediye başkanlarına ve temsilcilere teşekkürlerini ileterek, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ve ekibine ev sahipliği için ayrıca minnettar olduğunu belirtti.

ÖZER: "BU ÜYELİK, HEM ŞEHRİMİZ HEM DE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Toplantıya katılan belediye başkanlarını ve temsilcilerini Eğirdir'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir'in doğal ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptığı konuşmasına "Değerli temsilcilerimiz ve kıymetli hemşerilerimiz, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün bu önemli toplantıyı Eğirdir’in ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Türkiye temsilcimiz Sayın Muhittin Böcek, yakın birini kaybetmenin acısına rağmen bizleri yalnız bırakmadı. Kendisine başsağlığı diliyor ve teşekkürlerimi sunuyorum." ifadeleriyle başladı.

Eğirdir Gölü'nün Türkiye'nin dördüncü büyük tatlı su kaynağı olduğuna dikkat çeken Özer, son dönemde küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle gölün ciddi su kaybına uğradığını belirtti. "Eğirdir Gölü, biyolojik çeşitliliğiyle vazgeçilmez bir doğal değerimiz. Bu bağlamda su kaybına karşı acilen önlem almamız gerekiyor," dedi.

Eğirdir’in zengin tarımsal potansiyelini de vurgulayan Özer, yerel tohumların korunması ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması adına önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Cittaslow üyeliğinin bölgeye kazandırdığı turizm ve sürdürülebilirlik avantajlarını da anlatarak, "Cittaslow üyeliğimiz sayesinde turizmde önemli adımlar attık. Bu üyelik, hem şehrimiz hem de ülkemiz için büyük bir fırsat," dedi.

Toplantıda, Başkan Özer, Antalya'nın Cittaslow lideri olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Antalya bizim için bir metropol olmanın ötesinde büyük bir değer. Muhittin Böcek Başkanımıza bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

CİTTASLOW ULUSAL AĞ TEKNİK KOORDİNATÖRÜ

LOKMAN ATASOY, "ÖNCELİĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ"

Turizmci hemşehrimiz İbrahim Ağartan'ın "Eğirdir olarak sizlerin gözlemlediğiniz bir eksiğimiz var mı?" şeklindeki sorusuna cevap veren Cittaslow Teknik Koordinatörü Lokman Atasoy, Cittaslow'un 7 ana kriterde 73 tane başlığı olduğunu belirtti ve "Ama burada insanın yaşamını kolaylaştıran değer katan özellikle ne varsa onu öncelikle yapmalıyız. Bugün her iki başkanımız da Eğirdir Gölü’ne dikkat çektiler. Öncelikle konunun Eğirdir Gölü olması gerektiğini düşünüyoruz biz. Kuraklık, iklim değişikliği bütün dünyanın meselesi. Sadece, Türkiye’nin, Isparta’nın meselesi değil. O nedenle iklim değişikliği bir yana Gölümüzü kirleten kaynaklar var ise bununla ilgili yapılabilecek çalışmalar, temizlik ile ilgili yapılabilecek çalışmalar, içme suyu çalışmaları ile kaynaklar öncelikli olabilir diye düşünüyorum.” dedi.

EĞİRDİR GÖLÜ İLE İLGİLİ KARARLAR ACİLEN UYGULANSIN

Toplantıda söz alarak bazı katkılarda bulunan Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah Kemal Sinan, Eğirdir Gölü'nün bugünkü durumuna dikkat çekerek "Şu anda Eğirdir Gölü ile ilgili pekçok kararlar alındı, alınmak üzere... Bu vesileyle alınan bu kararların çok acilen hızlı şekilde uygulamaya geçmesini temenni ediyoruz. Bunun için elinizden gelen varsa, ki dikkat çekmeniz de çok hoştu, teşekkür ederim. İnşallah Mavi Bayrağımız tekrar Eğirdir Gölünde, Eğirdir plajında dalgalansın istiyoruz." dedi.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap