Neden Kollektif Ruh Halimiz Bozuldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Neden Kollektif Ruh Halimiz Bozuldu
Haberin Tarihi: 16.9.2024 16:34:27 - Okunma Sayısı:110 defa okundu.

Hasan Özbek yazdı

NEDEN KOLLEKTİF RUH HALİMİZ BOZULDU

Son yıllarda ülkemizde ruh halimiz bozuldu. Ruh halimiz bozulunca şiddet olaylarına başvurulurdu.

Son 6 ayda 64 çocuğumuzun öldürüldüğü iddia ediliyor. Benim anlayamadığım konu: 2 aylık bebeğe cinsel istismar yapıldığı 8 yaşındaki Narin Güran’ın 25 gün geçmesine rağmen kim ve neden öldürüldüğü belli değil. Her gün şiddet olaylarında kadın cinayetleri devam ediyor.

 Düşünelim: Bir evlat annesini öldürüyor.Trafik kazalarında motosiklet sürücüleri ölümlere neden oluyor. Ne oldu bize neden ruh halimiz bozuldu.Neden ülkemizde şiddet olayları cereyan ediyor.

Ben küçük yaşta çalışma hayatına atıldım. İlkokulda Isparta Sümerbank ‘ta askeri battaniyelerin uçlarını bağladım. Mustafa Gürkan’ın İplik Fabrikası olan var gel de çalıştım. Gece 03 de gül toplamaya gittim. Hem okul masrafını çıkardım hem de hayatın ve çalışmanın ne olduğunu anladım ve öğrendim. Ortaokul son sınıfta sporla uğraşmaya başladım. Fabrikada çalışırken fabrikanın ustası babama gelerek çocuğu küçük yaşta çalıştırma sözüne karşılık

Babam( Çalışsın yoksa okumaz) diyerek cevap vermiş.                              

Benim her zaman yazdığım gibi eğitimin ocağı ailedir. ( Anne ve Babadır) Burada iyi eğitim görürsek ruh halimiz ve şiddet olaylarından ayrı yaşar.

(BİZ MAALESEF UCUZ ÖLÜMLER ÜLKESİ OLDUK)

Her gün dolandırıcılar çetesi kadın ve çocuk cinayetleri uyuşturucu çeteleri trafik kazaları ile ülkemiz karşı karşıya neden kaldık. Neden birbirimize kin ve nefret dolu şiddet olayları ile karşı karşıya yaşıyoruz. % 99'u Müslüman olan laik ve demokrasi olan bir ülkede bize hiç mi hiç yakışmıyor.

DAİMA GEÇMİŞİMİZİ HATIRLAMAMIZ LAZIM. DÜNÜ UNUTMAK BUGÜNÜN DEĞERİNİ BİLMEZ. HER ŞEYİN BAŞI ( EĞİTİMDİR).

                                                                                                                                                                 - HASAN ÖZBEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap