ISUBÜ Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri Projesi
ÜLKE GENELİNDE İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR
TÜBİTAK tarafından 6. kez üst üste desteklenen 2-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri Kursu projesi yürütüldü.
Her Anın Eğitim Zamanı, Her Yerin Eğitim Alanı Olarak öngörüldüğü ISUBÜ’nün Orman Okulu Eğitimleri Devam Ediyor. Isparta Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkında doğada çadırlı kamp kurarak eğitimlere başlayan kursiyerler, orman okulu konsept eğitimi ile ilgili uygulamalı ve teorik eğitimler aldı.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı tarafından desteklenen projede 20 katılımcıya, eğitimciler tarafından teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, çeşitli akıl ve zeka oyunları öğretildi.
Eğitmenlerden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal “6 farklı üniversiteden, Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen hocalarımız ve Orman ve Bölge Müdürlüğünde görev yapan bir tekniker olmak üzere toplam 9 eğitmenimiz çeşitli konularda eğitim verdi. Konseptimiz orman okulu, bu kapsamda Türkiye'nin farklı illerinden 20 katılımcı projemizde yer aldı." diye konuştu. Doç. Dr. Yasin Ünal, her anın eğitim zamanı, her yerin de eğitim alanı olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini anlattı. Yasin Ünal, "Eğitim konseptinde doğa eğitimleri, doğada oyun etkinlikleri, kamp kurma, kampta yaşam ve bunların hepsini doğada görecekler. Bu eğitimde doğanın bir biyoloji, kimya, fizik, matematik, felsefe olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunları katılımcılarımıza eğitmenlerimiz tarafından uygulamalı olarak gösteriyoruz" dedi.
Rektör Çatal, Proje Açılış Toplantısı Katıldı, Kursiyerleri Kamp Alanında Ziyaret Etti
ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri” projesinin açılışına katıldı. ISUBÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen proje açılışında kursiyerlerle tanışma fırsatı bulan Rektör Çatal, “Türkiye’nin her bölgesinden gelen öğretmenlerimize orman okulu eğitimlerini en iyi şekilde anlatacağımıza inanıyorum. Öğretmenlerimiz görev yerlerine gittiklerinde geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yani öğrencilerini en iyi şekilde eğiteceklerdir” dedi.
ISUBÜ’nün Orman Okulu eğitimlerinin gün geçtikçe daha da yaygın hale geldiğini belirten Rektör Çatal, projenin uygulamalı eğitim sahası olan Sütçüler Yazılı Kanyon Tabiat Parkında kamp alanını ziyaret etti. Katılımcılarla eğitimlere katılan Rektör Çatal, kursiyerler gibi çadırda konakladı. Rektör Çatal, Örnek bir uygulama olarak gündeme gelen Orman Okulu projesinin verilen eğitimlerle daha da yaygın hale gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Eğitimi Başarıyla Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Rektör Yardımcısı Özçelik’in Elinden Aldı
ISUBÜ’nün yürütücülüğünde TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen Orman Okulu Projesine katılan öğretmenler, Isparta Sütçüler ilçesinde 2 gün kamp eğitimi ve Antalya’da 4 gün teorik eğitim aldıktan sonra sertifika almaya hak kazandılar. ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özçelik eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.
Türkiye’nin en doğusundan en batışa birçok ilden gelen proje katılımcıları, “Beklentimizin çok çok üstünde gerçekleşen güzel bir proje oldu. Kimi zaman çok yorulduk, bazı zamanlarda dinlendik, proje genelinde çok da eğlendik. Projeyi hazırlayan, katkı sunan, hocalarımıza ve proje ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bir proje için verilebilecek eğitimlerde Orman Okulu eğitmenlerimizin çıtayı en yükseğe taşıdıklarını düşünüyoruz. Hem arazi eğitimleri hem de teorik eğitimlerin yanında el becerileri, ekip olma ruhu ve orman oyunları alanında bizlere birçok bilgi verildi.” dediler.