ÖLÜM YOLU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖLÜM YOLU
Haberin Tarihi: 26.8.2024 11:46:37 - Okunma Sayısı:2472 defa okundu.

EĞİRDİR KÖPRÜBAŞI – KOVADA GÖLÜ KARAYOLU

ÖLÜM YOLU

(EĞİRDİR KÖPRÜBAŞI – KOVADA GÖLÜ KARAYOLU)

İlçemizde yaşamanın güzellikleri yanında, bazı olumsuzluklar da yok değil. Örneğin ulaşımdayıllardır ilçemizin adeta bir kamburu diyebileceğimiz bazı yollarımız, mevcut virajlı ve dar haliyle beklemektedir.

Bunlardan biri de Eğirdir Köprübaşı-Kovada Gölü karayoludur. Yolun dar ve virajlı olması araç sürücülerini zorda bırakmakta ve birçok kazaya sebebiyet vermektedir.

Köprübaşı – Kovada Gölü karayolubirkaç defa asfaltlanmış ve yolun kotu yükselmiştir. Yolun kenarında bulunan bahçelerden yola çıkan araç ve traktörler; elma ağaçlarının yapraklanması ve dallarının uzaması ile görünmez olmaktadırlar. Yol aynı zamanda Eğirdir-Antalya yolu olarak da sıklıkla kullanılmaktadır. Yolun bu özelliği özellikle elma sezonunda, okulların da açılmasıyla beraber yolda seyreden araçlar için son derece tehlikeli bir hal almasına neden olmaktadır.

Yıllardır bu yol üzerinde; onca kazalar yaşandı, onca ocaklar söndü. Yol bu haliyle ÖLÜM YOLUolarak anılmaya başlandı. Ama ne hikmet ise arabası fosforlu, arkasında janjanlı korumaların olduğu bir kaza yaşanmadığı için devletimizce bir önlem alınmadı.

Yıllardır bu yol ve de Eğirdir/Gelendost karayolu, halkımızın tabiri ile miskinler karayolu yine Köprübaşı/Pınar Pazarı Karayolu’nda onca ocakların sönmesine, onca maddi hasarlara mal olmasına rağmen devletimizce herhangi çalışma yapılması gerek duyulmadı.

En son ciğerlerimizi yakan,12 Ağustos 2024 tarihinde Köprübaşı/Kovada yolu üzerinde 14 yaşında iki genç kardeşimizin daha hayatlarının baharında trafik kazası ile vefat etmeleri ilçemize yasa boğdu.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR.

İki ailemize ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz, Allah sabırlar ihsan etsin inşallah.

Acaba bu saatten sonra daha fazla can gitmemesi, daha fazla ocaklar sönmemesi için ne yapılabilir?

Âcizane düşüncem;Köprübaşı'ndan başlayıp Kırıntı Köyüne kadar kanal arasında 8-10 metre aralığında atıl alanın ıslahı ile Kovada Yolu genişletilebilir.

Zaten Kanal, Eğirdir Gölünün çekilmesi ile eski işlevini sürdürememektedir. Kanal, Kovada gölü boyunca daha küçük bir suyolu ile yapılabilir.

Bugün Orta Anadolu ve Karadeniz bölgesinde harıl harılduble yolların yapılmasına şahit oluyoruz. Bunun yanında şehirlerarası ve oldukça işlek bir yol olan Isparta/Antalya kara yolunun dahi büyük kısmı tek şerit halindedir. Sav’ı geçtikten sonra çöken kısım yaklaşık 6 aydır yapılmayı beklemektedir. Bu haliyle insan sormadan edemiyor….!

Memleketin en kanaatkâr vatandaşları bizler miyiz? Ya da biz daha az mı vergi veriyoruz da memleketin her tarafına aktarılan ödenekler bize uğramıyor?”

Lütfen saygıdeğer devlet büyüklerim…!Artık Kovada yolu ve bunun gibi yukarıda belirtmiş olduğum Eğirdir/Gelendost Karayolu, Miskinler KarayoluveKöprübaşı/Pınar Pazarı Karayoluna sahip çıkın daha fazla ocaklar sönmesin.

 

21.08.2024                                                             Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.8.2024 09:42:59
    İlçe sakinlerimiz maalesef bana ne yapısında ateş düştüğü yeri yakıyor. Şu yollar başka yerleşim yeri veya avrupa ülkelerinde olup bu kadar kazaya meydan verseydi halkın bakış açısı daha değişik olurdu diye düşünüyorum.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    27.8.2024 15:44:55
    Maalesef halkımız koyun gibi. Adamlar nasıl olsa bunlar bize her zaman oy veriyor ne gerek var yatırıma diyorlar. Tüm Türkiye de adamların oyu düşerken biz de arttı.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 23:19:51
    Dikkat çekici bir yazı olmus
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 19:38:13
    Kalemine sağlık Karayollarının bir an once düzeltmesi gerekiyor. Bolca müracat lazım. Bld nin de müracatı gerekiyormu bilmiyorum ama yetkililerin de bunun takipcisi olması grrek.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 19:33:03
    Cok doğru bi tespit yapmışsınız. Keşke yöneticiler görsede daha fazla kimsenin canı yanmadan halledilse
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 19:26:11
    İnşallah yetkililer sesinizi duyar ve önlem alır.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 14:07:47
    Yazı da dile getirdiğiniz gibi sıkıntılı olan kara yollarda illa ki rütbeli birinin mi ölmesi gerekiyor? Bizler insan değil miyiz?
  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.8.2024 12:03:53
    Güzel bir yazı olmuş biraz da dokunaklı belirtmiş olduğunuz yollar yıllardır problem ama bir hareket yok şimdilik
Yorum Yap