Kerevit Av Sezonu Bir Ay Uzatıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kerevit Av Sezonu Bir Ay Uzatıldı
Haberin Tarihi: 12.8.2024 13:24:06 - Okunma Sayısı:876 defa okundu.

Kerevit av sezonu 1 ay uzatılarak dört aydan beş aya çıkarıldı.

KEREVİT AV SEZONU BİR AY UZATILDI
Kerevit av sezonu 1 ay uzatılarak dört aydan beş aya çıkarıldı.
Türkiye’de kerevit üretiminde 1. Sırada yer alan Eğirdir Gölü’nde kerevit av yasağı dönemi eski Tebliğ’de 1 Kasım-30 Haziran olarak uygulanırken, yeni Tebliğ’de bu dönem 1 ay kısaltılarak 15 Kasım-15 Haziran olarak düzenlendi. Yani kerevit av sezonu 1 ay uzatılarak dört aydan beş aya çıkarılmıştır.
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Tarım ve Orman Eğirdir İlçe Müdür V. Ufuk AKÇİMEN, şunları söyledi:
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ticari amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi amacıyla yayımlanan Tebliğ dört yılda bir güncellenmektedir. Bu kapsamda 22.08.2020 tarih ve 31221 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ”yürürlükten kaldırılmış, yerine 11.08.2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ”yürürlüğe girmiştir. Buna göre;
• Türkiye’de kerevit üretiminde 1. Sırada yer alan Eğirdir Gölü’nde kerevit av yasağı dönemi eski Tebliğ’de 1 Kasım-30 Haziran olarak uygulanırken, yeni Tebliğ’de bu dönem 1 ay kısaltılarak 15 Kasım-15 Haziran olarak düzenlenmiştir. Yani kerevit av sezonu 1 ay uzatılarak dört aydan beş aya çıkarılmıştır.
• Önceki Tebliğ’de Eğirdir Gölü’nde sudak avcılığının yasak olarak ifade edildiği hüküm, güncellenen Tebliğ’de de aynı şekilde devam etmektedir. Eğirdir Gölü’nde sudak avcılığı 4 yıl boyunca yasak olarak uygulanacaktır.”

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap