YEKSAV’IN GELENEKSEL PİŞİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YEKSAV’IN GELENEKSEL PİŞİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ
Haberin Tarihi: 27.7.2024 17:27:17 - Okunma Sayısı:607 defa okundu.

Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "Pişi ve İkram Günü"nün 27’ncisi Eğirdir Yeşilada’da gerçekleştirildi.

YEKSAV’IN GELENEKSEL PİŞİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "Pişi ve İkram Günü"nün 27’ncisi Eğirdir Yeşilada’da gerçekleştirildi.

YEKSAV tarafından 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü düzenlenen program saat 12.00’de Yeşilada Camii’nde Kuran-ı Kerim okunması ve hatim duası ile başladı.

Saat 14.00’de Yeşilada Kahvehanesi önünde düzenlenen pişi günü etkinliğine; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Fesci, Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve çok sayıda Yeşilada mahallesi sakini katıldı.

27’nci pişi günü etkinliği Isparta Belediyesi Mehteran takımının birbirinden güzel marşları seslendirmesi ile başladı. Konserin bitiminden sonra protokol konuşmaları yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz yaptı.

Güleryüz “1997 yılından bu yana gerçekleştirmekte olduğumuz Pişi Günü’müze teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz. Programımız Yaşilada Camii’nde yapılan hatim duası ve Mevlid-i Şerif ile başladı ve bu meydanda birlikteliğimiz devam etmektedir.  

Hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ortamını geliştirerek yolumuza devam etmekteyiz.

Vakfımızın kurulmasından bu güne kadar göreve devam eden ve yönetimden ayrılan arkadaşlarımıza da göstermiş oldukları emekleri için müteşekkiriz. Vakfımızın gelişimi için her daim yenilenmeye açığız. Daha önceki konuşmalarımda da ifade ettiğim üzere genç beyinlerin enerjisi ile yeni fikirlerle yolumuza devam etmekteyiz. Vakıf yönetiminde genç hemşehrilerimizin desteği ile sosyal medyada da varız. Bizleri sosyal medyada da desteklemeye devam ediniz” dedi.

YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz, vakfa yapılan bağışlar sonucunda lisans ve yüksek lisans yapan öğrencilere yardım yapıldığını, ayrıca sağlık sorunu yaşayan ve ihtiyaç sahiplerine de yardım yapıldığını ifade etti.

Güleryüz daha sonra 6 Temmuz 2024 tarihinde Isparta Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen birlik ve beraberlik buluşmasına katkılarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ve bugünkü organizasyon da desteklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e teşekkür etti.

YEKSAV’ın pişi ve ikram gününde bir konuşma yaparak, gelecek yıl daha da destek olacaklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer; “”Bugün 27’ncisi düzenlenen pişi günümüze hepiniz hoş geldiniz. YEKSAV gerek Yeşiladamıza, gerekse Isparta’ya gerekse de Eğirdir’imize büyük değerler katmakta. YEKSAV’ın çalışmalarını 20 yıldır takip ediyorum. O kadar güzel çalışıp güzel hizmetler yapıyorlar. Bu birlikler, beraberlikler bizim için o kadar değerli ki ben de Eğirdir Belediye başkanı olarak gelecek yıldan itibaren daha güzelleştirerek, daha geliştirerek YEKSAV’ımıza sonuna kadar destek vereceğim” dedi.

Başkan Özer, konuşmalarında Eğirdir’e desteklerinden dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e de teşekkür etti.

Başdeğirmen; “Eğirdir’i daha güzel bir hale getirmek için elimizden geleni yapacağız..”

Pişi ve ikram gününde son olarak konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen YEKSAV’ın düzenlemiş olduğu bu birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başdeğirmen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “…Yemek bahane, dostluk şahane” dediğimiz bu ortamları gördüğümüz zaman bizler de memnun oluyoruz. Bu güzellikler bizler için en değerli şeyler. Aynı ortamda sohbet etmek, bu güzelliği paylaşmak çok güzel. Bunları bize yaşattığı için YEKSAV başkanı Ethem Güleryüz ve yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim bu güzelliğe her daim ihtiyacımız var. Bizler de bu etkinliğe katkı sağlamamız çok güzel. İstanbul’da da Ispartalılarla buluşma etkinliği yaptık. İnşallah bunu da geleneksel hale getirip her yıl İstanbul’da yaşayan Ispartalılarla bu birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bize düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Eğirdir Belediye Başkanımız yeni görev aldı. Tabi ki kendisinin de desteğe ihtiyacı var. Hem sizlerden hem bizlerden. En kısa sürede bizler de Eğirdir’in eksiği ne varsa onları yerine getirmeye hazırız. Amacımız Eğirdir’in daha da tanınırlığını, daha güzel bir hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Ben gittiğim her yerde Eğirdir’i dünyanın 8’nci harikası olarak tanıtıyorum” dedi.

Başdeğirmen, “İnşallah bu birliğiniz, beraberliğiniz bu güzelliğiniz hayırlara vesile olur. Bugün bu ortamı çok emek vererek bugünlere getiren herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Konuşmaların ardından Eğirdir Akademi Kültür Sanat Spor Kulübü halk oyunları ekibi halk oyunları gösterilerini sundular.

Daha sonra katılımcılara pişi, pilav ve helva ikramı yapıldı. Program yapılan duanın ardından sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.7.2024 09:02:26
    Memleketin yapılagelen ve geleneksel denilmesini hak eden bir kaç sivil etkinliğinden biri . Belki de kamu kaynaklarının asgari kullanıldığı en istikrarlı sivil birliktelik. Amaç samimi olunca netice de güzel gözüküyor.
Yorum Yap