DEVLET NEREDE???!!! DEVLET BURADA!!! (2. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DEVLET NEREDE???!!! DEVLET BURADA!!! (2. Bölüm)
Haberin Tarihi: 25.7.2024 17:28:04 - Okunma Sayısı:592 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

DEVLET NEREDE???!!! DEVLET BURADA!!!

                               Zeki TARHAN – ANKARA

BÖLÜM : 2

                  TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay KARAMIK, önce Yeşilada Mahallesi sakinlerini selamlıyor ve kısaca kendini tanıttıktan sonra, Eğirdir / Yeşilada’ ya niçin geldiklerini şöyle dile getiriyordu: “Bugün burada, Komisyonumuza gelen bir e- dilekçeyle ilgili, yerinde inceleme yapmak üzere bulunuyoruz.”

                                                           ***

            Başkan KARAMIK; Dilekçe Komisyonunun Meclisin en eski Komisyonlarından ve denetim yetkisi olan iki Komisyondan biri olduğunu söylerken, diğerinin de İnsan Hakları Komisyonu olduğunu belirtiyor, Dilekçe Komisyonunun Bilirkişi atama, Denetim isteme, Yerinde inceleme, Alt Komisyon kurma gibi oldukça geniş kapsamlı yetkileri olduğunu sıralıyordu…

                                                        ***

       Dilekçe Komisyonu, bir HAK ARAMA kurumuydu ve Başkan KARAMIK, bunun altını özellikle çiziyordu… Ve bakın ne diyordu: “Komisyonumuz, KATILIMCI VE ÇOĞULCU DEMOKRASİNİN vazgeçilmez unsurlarından biridir. Vatandaşın DEVLETİYLE DERTLEŞTİĞİ, SOHBET ETTİĞİ, FİKRİNİ, ŞİKÂYETİNİ, ÖNERİSİNİ ANLATTIĞI, DEVLETİN DE ONU DİNLEDİĞİ VE ONA GÖRE DE AKSİYON ALDIĞI, İCRAATLARDA BULUNDUĞU YERDİR. O yüzden, Devletin KONUŞAN DİLİDİR, DİNLEYEN KULAĞIDIR. Bu anlamda, çok önemli bir İLETİŞİM  KÖPRÜSÜDÜR. OBJEKTİF – TARAFSIZ – KATILIMCI bir şekilde gerçekleştiği bir güzide kurumdur.”

                                                    ***

       …Evet, sayın Başkanın söylemleri gayet güzel. Keşke sayın KARAMIK, Yeşilada’ nın 1998’ den bugüne dek uzanan zaman diliminde; 2010 yılından bugüne bir çalışma yürütüldüğü, tüm kurumlarımızın çalışma  yaptığı biliniyor… KORUMA İMAR PLANININ YAPILMASI konusunda karamsar olmak mı olmamak mı?!!! Lâzım?... 99’ 2007,2019 ve geldik 2024!!! “…Kamudaki bürokrasinin işleyişi / bürokratik oligarşiye bakıldığında; bakanlıklar arasında yada ilgili kurum ve kuruluşlar arasında, sadece görüş almaların bile, yaklaşık 17 yıl sürdüğü…

          …Evet, evet “Raporlar oluşacak, Jeolojik Raporlar, Etüt Raporları… İlbank aracılığı ile inceleme… Ve yine raporlar!!! Bürokratik oligarşinin üstesinden gelebilecek miyiz dersiniz?!!! Bunlar aşılabilecek mi?!!!

         KORUMA AMAÇLI İMAR PLANINI HAYATA GEÇİREBİLECEK MİYİZ DERSİNİZ?!!! ÇOK ÇEŞİTLİ / ÇOK BOYUTLU ZIRHA BÜRÜNMÜŞ EĞİRDİR VE GÖLÜMÜZ!!!

                                                              ***

        Komisyon geldi, yerinde incelemede bulundu… Vatandaş, Devletiyle dertleşti, sohbet etti, şikâyetini iletti… Komisyon yaptırıma dönüştürecek mi? İşi hızlandırarak sonuç alıcı noktaya taşınma girişimini başlatacak mı? İlgili Kurumlar, Komisyon marifetiyle bir an önce harekete geçip bu işi tamamlayabilecek mi?

      …Evet, “bekleyip göreceğiz” demekten başka, ne diyebiliriz ki?

-SON-

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    25.7.2024 17:51:13
    Vicdanın ve rasyonalitenin harekete geçmesi için sorunla yüzleşme önemli.. artık Meclisin ferasetinin ortaya çıkması lazım.. sayın yazara olumlu neticeyi de yazmak nasip olur inşallah..
Yorum Yap