Fransa’dan Gelen Gönüllü Öğrenciler 15 Gün Eğirdir’de Faaliyet Yapacaklar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Fransa’dan Gelen Gönüllü Öğrenciler  15 Gün Eğirdir’de Faaliyet Yapacaklar
Haberin Tarihi: 17.7.2024 16:32:25 - Okunma Sayısı:423 defa okundu.

Fransa’dan Gelen Gönüllü Öğrenciler Başkan Mustafa Özer’i Makamında Ziyaret Etti

FRANSA’DAN GELEN GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER

15 GÜN EĞİRDİR’DE FAALİYET YAPACAKLAR

                          

- Fransa’dan Gelen Gönüllü Öğrenciler Başkan Mustafa Özer’i Makamında Ziyaret Etti

 

Merkezi İstanbul'da bulunan Gönüllü Hizmetler Derneği tarafından Eğirdir Belediyesi Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nün işbirliği ile gerçekleştirilecek olan gönüllü çalışma kampına katılacak Fransız öğrenci grubu ilçemize geldi.

Sabah ilk olarak Eğirdir Mavi Göl’de kahvaltı yapan öğrenciler daha sonra İlçeyi tanımak üzere kısa bir tur attılar.

Öğleden sonra Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’i makamında ziyaret eden öğrenciler Eğirdir’de misafir olmaktan ve gönüllü faaliyet yapacak olmalarından ötürü mutluluklarını dile getirdiler.

Kamp Lideri Zafer Yılmaz, öğrencilerin 15 gün boyunca Eğirdir’de gerçekleştirecekleri faaliyetleri anlattı. Başkan Mustafa Özer’de Eğirdir’i misafirlere anlatarak bilgiler verdi.

Eğirdir’li gençlerin de katılımıyla oluşan 16 kişilik grupta yer alan gönüllüler Eğirdir'de çeşitli gönüllü çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmalar arasında Altınkum plajında çevre temizliği, Eğirdir triatlonunda organizasyona yardım, Rüya Park'ta fide tüpleme çalışması, Sorkuncak köyünde lavanta hasadı gibi işler yer alıyor.

Sabah erken kalkıp iş başı yapacak olan gönüllüler öğlene kadar çalışıp öğleden sonra gençlik spor ilçe müdürlüğünün düzenlediği etkinliklere katılacaklar.

İki ülke gençlerinin kaynaşmasını sağlamak, birbirleri hakkındaki ön yargılarını değiştirmek ve Türk kültürünü yabancı gençlere tanıtmak amacını güden kamp 15 gün sürecek.

Gönüllü Hizmetler Derneğinin düzenlediği çalışma kampı 29 Temmuz'da sona erecek.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap