EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÖZER’DEN İÇME SUYU AÇIKLAMASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÖZER’DEN İÇME SUYU AÇIKLAMASI
Haberin Tarihi: 17.7.2024 11:31:11 - Okunma Sayısı:1307 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, son günlerde özellikle Pınar Pazarı, Taştepe Konyabucağı,  Kızılçubuk ve Bağlar Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÖZER’DEN İÇME SUYU AÇIKLAMASI

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, son günlerde özellikle Pınar Pazarı, Taştepe Konyabucağı,  Kızılçubuk ve Bağlar Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğirdir Akın Gazetesi ekibine konuşan Başkan Özer, şunları söyledi:

Kuyuların %80’i Kurudu…

"Son günlerde küresel kuraklık ve ısınma ile birlikte ilçemizin belirli mahallelerinde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu mahallelerde su sağladığımız kuyularımızın yaklaşık %80’i maalesef kurumuştur. On gündür Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ve belediye ekiplerimizle koordineli bir şekilde çalışarak mahalle sakinlerimizi bu sıkıntıdan kurtarmanın yolunu arıyoruz.

Her gün belediyemizden yapılan açıklamalarla belirli saatlerde bu mahallelere su vermekteyiz. Ancak, su azlığı nedeniyle üçüncü, dördüncü ve beşinci katlara su basıncı yeterli olmadığı için su ulaşmamaktadır. Bu durumu kısa süreliğine tankerlerle acil ihtiyaçları karşılamak suretiyle çözmekteyiz, fakat bu yeterli değil.

Artezyen kuyusu açılacak

Su sıkıntısının giderilmesi için mahallelerde artezyen çalışması yapılacağını belirten Başkan Mustafa Özer: “Eğirdir’li hemşerilerim her zaman kaliteli hizmet ve temel ihtiyaç olan suya erişimi hak etmektedir. Bu bağlamda, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ve belediye ekiplerimizle beraber en kısa sürede mahalle sakinlerimize kullanım ve içme suyunu meskenlerimize  sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde dört veya beş tane artezyen kuyusu açarak mahallelerdeki su sıkıntısını en aza indireceğiz, hatta tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

Şebeke Suyundan Bahçeler Sulanıyor…

Konuşmalarında vatandaşların  şebeke suyundan bahçe sulaması yaptığını de belirten Başkan Özer; “Vatandaşlarımızdan, havaların ısınması ve tarla bahçe sulamasının su sıkıntısına neden olması sebebiyle, bahçelerini minimum su kullanarak sulamalarını rica ediyorum. Bir haftadır gece üç-dört saatlerine kadar bu sorunu çözmek adına toplantılar yapmaktayız ve su sıkıntısını yerinde incelemekteyiz. Geçen günlerde Konya Bucağı bölgesinde yeni bir su kaynağı bulduk ve bunu mahallemize akıtmaktayız, fakat bu da yeterli değil. Halkımızı şunu bilmelidir ki; biz her zaman halkımızın yanında olacağız. Amacımız zaten hizmet. Hizmet etmek için geldik” dedi.

Sosyal medyadan karalama çalışmaları yapılıyor

Bazı vatandaşların su sıkıntısının sosyal medya üzerinden siyasi malzeme yapıldığını ifade eden Başkan Özer, “Son günlerde bazı kötü niyetli kişiler tarafından su sıkıntısı siyasi malzeme edilerek yıpratma çalışmaları yapılmaktadır. Halkımız şunu bilmelidir ki, ben Eğirdir Belediye Başkanı olarak, halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğim. Halkımızın hizmet noktasında ne istese haklıdır, ancak bu süreçte sabırlı olmalarını rica ediyorum.

Su Sıkıntısı kalmayacak

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, su sıkıntısının en kısa zaman içerisinde giderileceğini de konuşmalarında söyleyerek: “Eğirdir halkına en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda su sıkıntısı kalmayacak, bunun müjdesini veriyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar, Allah’a emanet olsunlar. Teşekkür ediyorum" dedi.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap