Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağına Gülanta’dan Güçlü Destek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Ortak Tarım Politikası  Ağına Gülanta’dan Güçlü Destek
Haberin Tarihi: 10.7.2024 14:17:25 - Okunma Sayısı:577 defa okundu.

Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı’na Isparta ilinden büyük destek.

TÜRKİYE ORTAK TARIM POLİTİKASI AĞINA

GÜLANTA’DAN GÜÇLÜ DESTEK

Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı’na Isparta ilinden büyük destek. Isparta’nın ‘Tıbbi Aromatik Bitkilerin Başkenti’ olduğunu tüm dünyaya duyurmak için uygulanan ‘Gülanta’ projesi sorumlusu Barış Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman YILDIZ’ı makamında ziyaret ederek desteklerini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü bünyesinde 2017 yılında kurulan Ulusal Kırsal Ağ Yapısı Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağına (OTP ağı) dönüşmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ulusal düzeyde yaygınlaşan ağ yapısında Isparta ve Burdur, Antalya bölgesine bağlandı.

Ulusal Kırsal Ağ kapsamında yürütülen ve Isparta ilinin Tıbbi Aromatik Bitkilerin Başkenti olduğunu vurgulamak için kurulan, adını gül ve lavantadan alan Gülanta projesi Isparta sorumlusu İş İnsanı, Tüm Global İş Dünyası Derneği (TÜMGİŞ) Genel Sekreteri ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi Barış Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman YILDIZ’ı makamında ziyaret etti.

İş İnsanı Barış Gümüş, “AB’ye uyum kapsamında Ulusal Kırsal Ağ Yapısı, Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağına (OTP ağı) dönüşmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın ulusal düzeyde yaygınlaştırılmakta olan ağ yapısına her türlü katkıyı sağlamak adına Sayın Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız’ı makamında ziyaret ettim. Isparta ili Gülanta Projesi ile ulusal düzeyde işbirliğine hazır olduğumuzu ve desteğimizi ulusal düzeyde sağlayacağımızı ifade ettim. Türkiye için yeni projelerin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap