Vali Baruş, Gençlik ve Spor Yatırımlarını İnceledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş, Gençlik ve Spor Yatırımlarını İnceledi
Haberin Tarihi: 10.7.2024 12:36:21 - Okunma Sayısı:393 defa okundu.

Vali Baruş, Eğirdir’de Yapım Çalışmaları Hızla Devam Eden 300 Kişi Kapasiteli Yurt Binasında İncelemelerde Bulundu.

VALİ BARUŞ GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Isparta’da Gençlik ve Spor yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Vali Aydın Baruş, bu kapsamda Anadolu mahallesinde yapımı devam eden Çok Amaçlı Spor Salonu, güçlendirme çalışmaları tamamlanan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ana hizmet binası ve Eğirdir’de yapımı devam eden yurt binasında incelemelerde bulundu.
İlk olarak depreme karşı güçlendirme çalışmaları tamamlanan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunan Vali Baruş ardından Atatürk Stadyumu’na geçti. Vali Baruş burada stat zemininde incelemelerde bulunarak yaz spor okulu antrenmanlarını izledi ve genç sporcularla bir süre masa tenisi oynadı. Vali Baruş yaptığı açıklamada “Gençlerimizin spor yapmasına çok önem veriyoruz. Özellikle yaz mevsiminde vakitleri de müsait olduğu zaman gençlerimizi Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün tesislerine davet ediyoruz. Yaz okullarımızda gayet iyi gidiyor katılım da umduğumuz düzeyde. İnşallah gençlerimiz hem fiziken hem ruhen iyi bir vakit geçirirler” şeklinde konuştu.
Vali Baruş daha sonra Anadolu Mahallesinde yapımı devam eden Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulundu. Çeşitli büyüklüklerde toplam 7 adet spor salonuna sahip merkez zeminle birlikte toplam 4 kattan oluşuyor. Vali Baruş burada yaptığı açıklamada “Isparta için Isparta gençleri çocukları için çok amaçlı spor salonu çok önemli bir spor kompleksi olacak. Sporcularımızın kullanımına sunulmak üzere içerisinde 5 tane büyük antrenman salonu, 2 tane cep salonu olacak. Burada belki yüzlerce binlerce genç eğitim alacak” diye konuştu.
Merkezin yanında bulunan ve zemin yenileme işlemleri tamamlanan Milli Egemenlik Stadyumu’nda da incelemelerde bulunan Vali Baruş “Buradaki yenileme çalışmaları yeni tamamlandı. Bundan sonra gençlerimize özellikle amatör spor kulüplerimize yapacakları müsabakalarda hizmet verecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu çalışmalarla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da destekleriyle sahadaki çalışmaları bitirmiş olduk. Bu futbol sahası aynı zamanda uluslararası standartlara sahip sertifikalı bir futbol sahası dolayısıyla burada çok rahat futbol müsabakaları yapılabilir” dedi.
Son olarak Eğirdir ilçesine geçen Vali Baruş yapım çalışmaları hızla devam eden 300 kişi kapasiteli yurt binasında incelemelerde bulundu.
Vali Baruş burada yaptığı açıklamada ise “Yurt binamız Eğridir için çok önemli bir kazanım olacak. Çünkü Eğirdir’de öğrenim gören yükseköğretim öğrencilerimizin yurt sorunu vardı. Özellikle kız öğrencilerden çok talep olduğu için kız öğrenci yurdu bizim açımızdan büyük önem taşıyor ve bu inşaatın yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İçinin donanımın da yapılması ile 2025- 2026 akademik yılına inşallah hazır olacak yurdumuz. İlçemize bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


- Isparta Valiliği

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap