Deregümü’de 5 Bin 200 Adet Feromon Tuzak Dağıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Deregümü’de 5 Bin 200 Adet Feromon Tuzak Dağıtıldı
Haberin Tarihi: 3.7.2024 12:14:46 - Okunma Sayısı:569 defa okundu.

İyi Tarım Uygulamaları İle Tuta Absoluta Zararlısına Karşı Mücadele Başladı

DEREGÜMÜ’DE 5 BİN 200 ADET FEROMON TUZAK DAĞITILDI

İyi Tarım Uygulamaları İle Tuta Absoluta Zararlısına Karşı Mücadele Başladı

Isparta'da İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, İyi Tarım Uygulamaları'nın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu amaçla, Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılında Deregümü Köyü'nde örtüaltı üreticilerine yönelik önemli adımlar atılıyor.

Proje çerçevesinde, domates yaprak galeri güvesi (Tuta absoluta) ile mücadelede kullanılmak üzere 7 proje üreticisine, toplamda 52 dekarlık örtüaltı alanında 5 bin 200 adet feromon tuzak dağıtımı gerçekleştirildi. Feromon tuzaklar, Tuta absoluta zararlısının ergin böceklerini cezbederek tuzağa çekmekte ve yakalamaktadır. Bu sayede, zararlı yoğunluğunun önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Domates tarlalarında Tuta absoluta zararlısının erken tespiti ve müdahalesi, ürün kalitesini korumak açısından büyük önem taşıyor. Feromon tuzaklarının düzenli olarak kontrol edilmesi, zararlı böceklerin popülasyonunu azaltmada etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Çiftçilerle işbirliği içinde yürütülen bu çalışmalar, 2024 yılında da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından sürdürülecek.

İyi Tarım Uygulamaları, çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen, izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan bir üretim modeli olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, tarımın sürdürülebilirliğini ve verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

- Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap