GÜZELLİK UZMANI BELGÜZAR ŞAHİN “SEVGİ İZİ” DÖVMESİNİ ÜCRETSİZ YAPACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜZELLİK UZMANI BELGÜZAR ŞAHİN  “SEVGİ İZİ” DÖVMESİNİ ÜCRETSİZ YAPACAK
Haberin Tarihi: 26.6.2024 10:55:21 - Okunma Sayısı:645 defa okundu.

Eğirdir’in ilk ve tek güzellik salonu olan Livabel Beauty Center işletmecisi Uzman Estetisyen  Belgüzar Şahin “Sevgi İzi” dövmesini ücretsiz olarak yapacak.

GÜZELLİK UZMANI BELGÜZAR ŞAHİN

“SEVGİ İZİ” DÖVMESİNİ ÜCRETSİZ YAPACAK

Eğirdir’de kaybolma riski yüksek olan alzheimer hastaları ve engelli bireylerin kimliklerinin tespit edilebilmesi için el bileklerine özel numaradan oluşan “Sevgi İzi” dövmesi yapılacak.

Türkiye'de geçen yıllarda yaşlı ve Alzheimer gibi hastalıkları olup kaybolma riski olan kişileri bulmak için Sevgi İzi projesi geliştirildi.

Eğirdir’in ilk ve tek güzellik salonu olan Livabel Beauty Center işletmecisi Uzman Estetisyen  Belgüzar Şahin “Sevgi İzi” dövmesini ücretsiz olarak yapacak.

Gazeteci Müge Anlı tarafından hayata geçirilen “Sevgi İzi” proje çerçevesinde Livabel Beauty Center sahibi Şahin, yaşlılar, alzheimer hastaları ve engelli bireylerin bu projeden faydalanması için çalışma başlattı.

SEVGİ İZİ NEDİR?

Başvuran aileler, kendilerine ait iletişim bilgilerini içeren özel kodu, kaybolmasından endişe ettikleri yakınlarının sol bileğinin üzerine işletiyor. Daha sonra bu kişinin kaybolması durumunda onunla karşılaşanlar o kişinin kolundaki Sevgi İzi kodunu görünce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvurarak bilgi veriyor. Güvenlik güçleri ise kodunu fark ettiklerinde Sevgi İzi projesinin internet sitesi üzerinden kodu girerek kişinin iletişim ve aile bilgilerine ulaşıyor. Bu şekilde kaybolan kişi ailesine kısa sürede teslim ediliyor. Eğirdir gönüllüsü olarak elinden geldiğince projeye destek vermeye çalıştığını kaydeden Bergüzar Şahin, “Sevgi İzi” koduyla yüzlerce kaybolan insanın kısa sürede bulunduğunu belirtti.

Kişilerin bileğine işlenen bir sayının o insan için hayati bir önem taşıdığını aktaran  Şahin, yapılan hiçbir dövmeden ücret almayacağını, bunun insanlık görevi olduğunu ifade etti.

SEVGİ İZİ NASIL YAPILIR?

Sevgi izi dövmesi yapabilmek için ilk olarak “benibuldular.com” sitesine girerek burada gerekli bilgileri doldurarak formu tamamlamak gerekiyor.

Adres ve kimlik bilgileri ile ilgili form doldurulduktan sona kişilere bir kod numarası verilecek. Örnek olarak 2024 kodu. Bu kod kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğine dövme olarak yapılacak. Sistemde kayıtlı olan kimlik bilgileri sayesinde bu kodu taşıyan kişi kaybolduğu takdirde kolaylıkla yakınlarına ulaşılabilecek.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap