16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

GÖL ÇALIŞTAYININ DERİN ANALİZİ (5. Bölüm B)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖL ÇALIŞTAYININ DERİN ANALİZİ (5. Bölüm B)
Haberin Tarihi: 30.5.2024 17:11:06 - Okunma Sayısı:668 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

GÖL ÇALIŞTAYININ DERİN ANALİZİ

                                         Zeki TARHAN – ANKARA

                                                             BÖLÜM : 5 - B

  TARHAN’ IN (3) NO’ LU YUVARLAK MASA

          MANİFESTO’ SUNA YAPTIĞI DERİN ANALİZ

   …Evet, Çalıştay’ ın bünyesindeki üç ayrı fiziki mekânda ve üç ayrı YUVARLAK MASA TOPLANTISI’ nın sonuncusunu da kamuoyumuzla paylaşmış bulunuyoruz. Gelelim, sonuncu MANİFESTO’ nun Derin Analizine:

      Tekrar ediyorum, Bu çalıştay; amacına ulaşmış ve başarılı bir ÇALIŞTAY olmuştur. Radikal / köktenci yaklaşımlarıyla, çözüm odaklı öneriler demetiyle, öncekilerden farkındalığını kanıtlamış ve İİBF’ nin oldukça büyük Konferans Salonundaki gerek sunumlar ve gerekse katılımcıların değerlendirmeleriyle ve de Çalıştayın moderatörlüğünü üstlenen Şehnaz hocamızın sergilediği üstün performansla etkinlik taçlandırılmıştır.

                                            ***

    Analizimin bu girizgâhından sonra, şunları diyeceğim: Gölü kurtarmak için suyun ücretlendirilmesi, toplumda bir “yaptırım” olarak algılanabilir. Toplumda böyle algılanabilme olasılığı olabilir düşüncesine, merkezi otorite asla taviz vermemelidir. Gölü ölümden kurtarmak adına, gerekirse ELMA’ dan da vazgeçilebileceği kararlılığını, bütün toplum kesimlerine göstermelidir.

                                           ***

     Göl havzasındaki ilçelerimizden Eğirdir ve Yalvaç’ ın dışında ki ilçelerimizin hiç birisinde ARITMA TESİSİ yoktur!!! Olanlar da; İleri Arıtma değildir. Radikal çözüm; Eğirdir / Gelendost / Yalvaç ve Senirkent’ in müşterek kullanabilecekleri bir İLERİ ARITMA TESİSİNİ ivedilikle hayata geçirilmesidir.

                                         ***

    Kıyı düzenlemesi için; Özel Hükümlerin Revize edilmesi öneriliyor. Geçmiş dönemlerin Yerel yöneticilerinin sözlerini anımsamakta yarar var: “Ben, gölü doldurmuyorum, güzel kızın saçlarını tarıyorum.” Evet, bu söylem;  göl ekosisteminin bozulması vede kara ekosistemine dönüşmesi üzerine söylenmiş bir söylem biçimiydi ve eylemsel bir olguydu.

                                          ***

  Tarımsal sulamalarda Kapalı sisteme acilen ve de ivedilikle geçmek, ortak aklın ve asgari müştereklerin gereğiydi… Kuru tarım uygulamalarının teşviki de elbette… EKOLOJİK TARIM’ a bir türlü geçememiştik ama, Ekolojik hayvancılığa geçebilir miydik dersiniz?!!! Suyun denetiminde; kolluk kuvvetlerinin denetim fonksiyonunu icra etmesini düşünmek ne derece uygulanabilir yada yarar sağlayabilir? Bu konu çok tartışma götürür diye düşünüyorum… Su kullanım ücretinin, kullanılan su miktarına ve ürün çeşidine göre fiyatlandırılması, en rasyonel, en su tasarrufunu teşvik edici ve gölün bekası için caydırıcı önemli bir eylem ve işlem olacaktır!!!

DEVAM EDECEK…

SUNUMLARDAN NASIL BİR DERS ALDIK?...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap