EĞİRDİR MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KUTLANDI
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası coşkuyla kutlandı.
Türk Mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında; TAFED Gençlik Kolları Başkanı Şef Gökhan Demirbaşçı ve ekibinden Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’in katılımı ile Konferans ve Workshop düzenlendi.
Gerçekleştirilen konferansta; “868-869 yerliyse yeriz” sloganı ile Türk Mutfağında tarhananın tarihçesi ve önemi ile ilgili bilgiler verildi. Aynı zamanda aşçılık mesleği ile ilgili yapılan konuşmalarda dernekleşmenin öğrencilere ve mesleğe olan katkılarına da yer verildi.
Yerli ürün kullanmanın önemine değinen şef aşçılar Eğirdir Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında aşçılık programı öğrenciler ile Beyşehir tarhana çorbası yaptı. Yapılan çorba yüksekokul öğrencilerine ikram edildi.
Etkinliğe katılan Şef Gökhan Demirbaşçı, Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’e teşekkür belgelerinin takdim edildi.