EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ YÜKSEK OKULU NASIL KURULDU? DOÇ. DR.TİMUR, MGK ÜYELERİNE NASIL BRİFİNG VERDİ? (BÖLÜM : 3)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ YÜKSEK OKULU NASIL KURULDU? DOÇ. DR.TİMUR, MGK ÜYELERİNE NASIL BRİFİNG VERDİ? (BÖLÜM : 3)
Haberin Tarihi: 26.2.2024 09:38:15 - Okunma Sayısı:770 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ YÜKSEK OKULU NASIL KURULDU?

DOÇ. DR.TİMUR, MGK ÜYELERİNE NASIL BRİFİNG VERDİ?

                                    Zeki TARHAN – ANKARA

                                                           BÖLÜM : 3

             MGK (=Milli Güvenlik Konseyi ) Genel Sekreterliğinden talep edilen, “MGK Üyelerine Brifing verme” talebi kabul edilmiş ve alınan randevu ile o tarihte TBMM’ n deki Senato salonunda, Doç. Dr. Metin TİMUR tarafından Brifing verilecektir. Salonun kapısında bir albay beklemekte ve Timur’a Albay tarafından; “konuşma için kısa tutulması, hatta 5 dakikayı geçmemesi” söylenmektedir.

                                                            ***

                                 … VE TİMUR, MGK ÜYELERİNE BRİFİNG VERİYOR...

             Doç. Dr. Metin TİMUR, salona girerken, “ 5dakika ” ile uyarılmıştı ama, TİMUR’ un ikna edici konuşması MGK üyelerince beğenilince, “BRİFİNG”  40 dakikayı bulmuştu. TİMUR konuşmasında; “…Balıkçılık potansiyelimiz, hedefler ve balığın beslenmemizdeki önemine değinir… Ağırlıklı olarak da; “balık yağı ve OMEGA 3” üzerinde durur. Bağışıklık sistemini nasıl güçlendirdiği, kan basıncını düşürme özelliğini vücudumuzun ve beynin işlevlerini yerine getirmedeki rolünü ve önemini vurgular.”

             Doç. TİMUR’ un konuşması, üyeler tarafından çok beğenilmiş olmalı ki, Jandarma Kuvvet Komutanı Sedat CELASUN ayağa kalkarak, TİMUR’ u tebrik ediyor ve bakın ne diyordu: “ Şu anda sizin gibi kaç hocamız var?” Doç. TİMUR yanıt olarak; “yanında getirdiği evrakta isim ve unvanların bulunduğunu” söylediğinde Sedat CELASUN; “Belgeyi hocamıza, Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI’ ya ileteceğiz” der.

          Artık top, Amerika’ da YÖK kuruluş çalışmaları yapan Prof. Dr. İhsan DOĞRMACI’ da dır. İngiltere’ de olduğu gibi, Amerika’ dada sistem aynı olduğu için, bir umut ışığının yandığı söylenebilirdi.

                                                         ***

                  TÜRKİYE’ DE 6 ÜNİVERSİTEDE DÖRT YILLIK SU

                   ÜRÜNLERİ YÜKSEKOKULU KURULURKEN…

      6 Kasım 1981’ de  Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI’ nın hazırladığı YÖK (=Yüksek Öğretim Kurulu )  kanunu ve bu kanunun  (2547 sayılı) çerçevesinde Türkiye’ de 6 Üniversitede ( İstanbul, Çukurova, Akdeniz, On Dokuz Mayıs, Fırat ve Ege Üniversiteleri ) dört yıllık SU ÜRÜNLERİ YÜKSEKOKULU kurulurken, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi / Su Ürünleri bölümü dışındaki diğer Fakültelerin bünyelerindeki tüm bölüm, enstitü ve anabilim dalları kapatıldı.

       İşte bu vesileyle; Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı, EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ YÜKSEKOKULU, 20 Temmuz 1982 tarih, 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu.

       Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 29 Nisan 1983 tarihinde Antalya’ da yaptığı toplantıda, Yüksekokulun 1983 – 1984 eğitim – öğretim döneminde eğitime başlamasına karar verilmiştir. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik  Fakültesine Yükseksek öğretim Kurulu kanununun Ek 41 sayılı Kararnamesi ile bağlanan Yüksekokul, 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı yasa ile 11 Temmuz 1992’ de Isparta’ da kurulan Süleyman Demirel Üniversitesine (SDÜ) bağlandı.

           YARIN :

          SU ÜRÜNLERİ MEZUNLARI NASIL

           MÜHENDİSLİK UNVANI KAZANDILAR?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap