ATATÜRK’ÜN HEDİYESİ
EĞİRDİR GÖKTAŞ KÖYÜ
TURİZME AÇILDI
Eğirdir’e bağlı Göktaş Köyü tarihinde ilk olarak ÇiçeroneTurizm Seyahat Acentası’nın misafirlerini ağırlayarak turizme açıldı.
Eğirdir Fulya Pansiyon İşletmecisi İbrahim Ağartan ve ISUBÜ Eğridir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. Çetin Meydan’ın destekleriyle, Göktaş Köyü sakinlerinden Tahir ve Soner Gezgin’in açtığı kır bahçesinde misafir edilen konuklara gözleme, ayran, çay ve kahve ikram edildi.
Tahir’in yeri Kır Bahçesi ile ilgili olarak Tahir Gezgin “bahçemizde köyün sessizliğinde doğa içinde misafirlerimizi yıl boyu ağırlamak istiyoruz, çay, kahve meşrubat ve gözleme ikramlarımız olacak, gelen misafirlerimiz gölün kıyısındaki plajımızdan faydalanabilecekler, arzu edenler ev üretimi olan tarhana, erişte, reçel, sebze ve meyve kurularından oluşan ürünlerimizden satın alabilecekler. “ dedi.
Projeye destek veren Eğirdir Fulya Pansiyon İşletmecisi İbrahim Ağartan ve ISUBÜ Eğridir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. Çetin Meydan ise yaptıkları açıklamada; “amacımız; Eğirdir’in hemen yakınındaki Göktaş Köyü’nde faaliyete geçen kır bahçesi ile Eğirdir’e gelen turistlere yeni bir destinasyon sunarak köyün Ekoturizm ile kalkınmasını sağlamak. Göktaş Köyü’ne normal karayolu ile ulaşılabilirken, Eğirdir Limanı’ndan kiralanacak teknelerle de isteyenler gidebilecekler. Köyün plajında yüzebilecekler, 2 km uzunluğundaki sahilde yürüyebilecekler, gül bahçelerinde gül mevsiminde gül toplayabilecekler, lavanta sezonunda köye yakın olan Sorguncak Köyü’ndeki Lavanta Bahçesi’ni de ziyaret edilebilecekler” dediler. Ağartan ve Meydan, Tahir Gezgin’i kutlayıp başarı dileklerinde bulundular.
Acenta sahibi ve tur rehberi Uraz Nehir ise “biz acenta olarak farklılık yaratan programlara önem veriyoruz, bizim için gerçekten farklı bir program oldu, bundan böyle yerli ve yabancı tur programlarımızda Göktaş Köyü gezisine yer vereceğiz” dedi.
ISUBÜ Eğridir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. Çetin Meydan, gelen misafirlere Eğirdir bölge tarihi hakkında bilgiler verdi.
Soner Gezgin ise yaptığı açıklamada; “Dedelerimizden olan Mehmet çavuş isimli Mehmet Altundaş dedemiz, Kurtuluş Savaşı zamanında Atatürk’ün yanında, Atatürk’e yakın ve hem seyisliğini yapar hem de çavuş olarak görev alır. 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan savaşta sürekli Atatürk’ün yanında yer alan dedemiz savaş boyunca 3 yıl kalır. 11 Ekim 1922 tarihinde savaş bittikten sonra Mehmet çavuş ailesinin yanına döner. Yazları köyümüzün bulunduğu yerde, kışları da Antalya bölgesinde geçirirmiş. Daha sonra bir gün Atatürk yanına çağırır ve Antalya bölgesinden istediği yerden, istediği kadar yer vermek ister. O da hanımına sormak istediğini söyler ve hanımına görüştükten sonra Eğirdir’de bulunan Göktaş çiftliğini isterler. Savaşta köyümüzün bulunduğu yer çiftlik olarak kullanılıyormuş. Atatürk isteğini kabul eder ve yasal işlemleri başlatır. Bu sırada Atatürk hastadır ve işlemler bitmeden Atatürk ölür. Onun yerine İsmet İnönü geçer ve onayı verir. Köyümüz 1947 yılında resmi olarak kurulur.” diyerek Göktaş Köyü’nün kuruluş hikâyesini anlattı
Göktaş Köyü’nden Eğirdir’e dönüş ise Eğirdir Limanından organize edilen Mehmet Çetin yönetiminde üç gezi teknesi ile gerçekleştirildi.