PROF. PARLAR; “ISPARTA KÜLTÜREL, SANATSAL, RESİMSEL ÇALIŞMALARIM / BİLİM VE DANIŞMA KURULU ÜYELİĞİM, BENİ HEP ONURLANDIRMIŞTIR”
Zeki TARHAN – ANKARA
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, ressam bilim insanımız Prof. Dr. Gülsün PARLAR hocamız, ISVAK’ın kuruluşundan bugüne dek 30 yıldır, ISVAK’la olan gönül bağını hiç koparmamıştı. Afyon’lu idi ama, O kendisini Isparta’lı olarak görüyordu, hatta; Eğirdir nüfusuna kayıtlıydı. Afyon’lular ise; bu duruma kıskançlıkla bakıyordu…
***
ISVAK Bilim ve Danışma Kurulu toplantımızda Gülsün hocamız bakın neler diyordu: “…Bu anlamlı, güzel buluşmayı gerçekleştiren sayın Ahmet ŞAHLAN Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ben, Afyonkarahisar’lıyım, aynı zamanda Isparta’lıyım diyebiliyorum… Nedeni ise; Isparta ve ISVAK, gerek mesleki yaşamımda, gerekse özel yaşamımda benim için hep önemli olmuştur.
Onurla yürüttüğüm GAZİ ÜNİVERSİTESİ öğretim üyeliğim boyunca, güzel ülkemin her bir yöresinde buram buram hissedilen KÜLTÜR VARLIKLARIMIZIN zenginliği, özellikle başta Isparta merkezi ve Eğirdir ile Yalvaç çevrelerinde bulunan tarihe mâl olmuş değerlerinin, BİLİM – SANAT ilişkisi içinde ele alıp (=Geleneksel Evleri, iç ve dış süslemeleri, giyim – kuşam, halı – kilim, dokuma, özellikle nadir bulunan RESİMLİ HALI DOKUMACILIĞI, sanatçı AKSAKAL’ın PORTRE HALICILIĞI, Keçe – Deri süslemeleri, Doğal güzellikleri… ) olarak yapmış olduğum araştırmalarım ile bilimsel çalışmalarım yanı sıra, ISVAK Yönetimi tarafından desteklenmiş olmam, bu güzel bağları doğru kurmama ve ifade etmeme neden olmuştur.
***
“…Çok uzun yıllardır, GÖLLER YÖRESİ Bölgesel Proje çalışmalarımda olduğu gibi, ISVAK’ın kuruluşu itibariyle zevkle, özenle yürüttüğüm kültürel, geleneksel, sanatsal ve resimsel çalışmalarım ile BİLİM VE DANIŞMA KURULU üyeliğim beni hep onurlandırmıştır. Ve Kurulumuzca yapılan çalışmaların çok yararlı olduğuna inanıyorum…
Bu vesile ile; olumlu çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen onursal başkanımız Ahmet ŞAHLAN’ a ve değerli Yönetim / Bilim ve Danışma Kurulu üyelerimize, bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum… Bu arada; Editörlüğünü SDÜ öğretim üyesi ve Su Enstitüsü Müdürü değerli bilim insanımız Doç. Dr. Şehnaz ŞENER’in yaptığı, şu anda elimizde tuttuğumuz, “EĞİRDİR GÖLÜ’ NÜN SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİNE YÖNELİK GÜNCEL YAKLAŞIMLAR” adlı çok kıymetli eseri bizlere kazandırdığı için de çok teşekkür ediyorum…
Hepinize sonsuz saygılar sunuyorum…”