SÜTÇÜLER’DE SERACILIK FAALİYETLERİ YAYGINLAŞIYOR
Isparta'nın Sütçüler İlçesinde gelişmekte olan seracılık faaliyetleri İlimizin sebze ihtiyacının önemli bir kısmını karışılıyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; Örtü altı yetiştiriciliğinin gelişmekte olduğu İlçede 216 adet sera ile 312 dekar alanda üretim yapılıyor. Seracılığın en yaygın olduğu Çandır, Yeşilyurt ve Şehler köylerinde mevcut seralarda yaz döneminde; başta domates olmak üzere salatalık, biber, fasulye, patlıcan, çilek, kış döneminde ise; marul başta olmak üzere roka, tere, maydanoz, ıspanak, pırasa gibi ürünler yetişiyor.
En fazla üretimi gerçekleştirilen domates fideleri mart ayında dikiliyor, çeşitlere göre değişmekle beraber hasat haziran ortası başlayıp eylül ortasına kadar devam ediyor. Genelde domates hasadı bittikten sonra ikinci ürün olarak marul üretiliyor. Marul fideleri dikimden 45-60 gün sonra hasat ediliyor.
Üretilen ürünler yakın olması ve pazarlama olanaklarının daha fazla olması sebebiyle çoğunlukla Antalya'da pazarlanmakla birlikte, talebe göre Isparta iç piyasasında, semt pazarlarında da satılıyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü; üreten çiftçiyi desteklemeye ve üreticinin yanında olmaya devam edileceğini bildirildi.