TARIMSAL SULAMAYA DİKKAT!!!
Zeki TARHAN – ANKARA
2022 / Mart ortası, “Tarımsal Sulama” için önemliydi. Çünkü; Sulama Birlikleri, 15 Mart 2022’ ye kadar DSİ Bölge Müdürlüğüne “BEYANNAME”lerini bildireceklerdi. Bu bildirim, Nisan sonuna yaklaşılmasına rağmen, henüz tamamlanmamıştı. DSİ’nin merkez ve taşra teşkilatı, bu sürecin tekemmül etmesini bekliyordu…
***
…Evet, tarımla uğraşan kaç çiftçi, hangi tarımsal alanda ve ne kadar alanda “SULAMA” yapacağı, yukarıda sözünü ettiğimiz beyannamelerde bildirilecekti… Bu ayın sonuna dek DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne bu bilgilere ulaşılmış olacak…
***
İki yıldır, su sıkıntısı çekiliyordu… Makro düzeyde, “Genel Sulama Planlaması, su rezervlerine göre ” DSİ Merkez Teşkilatınca yapılıyor ve büyük Tesisler bu bağlamda değerlendiriliyordu… Atabey Ovası Sulamasına, bu perspektiften de bakılabilirdi… Nitekim, Isparta valisi SEYMENOĞLU sahaya inmiş, Atabey Ovasında tetkik ve gözlemlere başlamıştı…
Mikro düzeyde, DSİ Isparta 18. Bölge Müdürlüğü, Göller Bölgesindeki sorumluluk alanlarındaki Tarımsal faaliyetlerde kullanılacak suyun planlaması için bu ayın sonunu bekliyordu…
***
Geçen yılki kısıntılı sulama programının uygulanmasından, acaba DSİ yetkilileri alınması gereken dersleri almışlar mıdır? Umuyoruz ki, almış olsunlar… Ve kısıntılı sulama programına uymayan, bu programı delerek tarımsal faaliyet gösteren çiftçilerimiz, umuyoruz ki bir otokritik yapmış olsunlar… Evet, Nisan sonu gibi bu yıl tarımsal sulamada kullanılacak su miktarı ile, planlamaya esas olacak SU REZERVİ belirlenmiş olacak…
İnşallah, VAHŞİ SULAMAYA PAYDOS!!! Diyebileceğimiz günlere bir “Merhaba” demeye yaklaşmışızdır… Ah Eğirdir Gölü, vah Eğirdir Gölü!!!