İÇ SULAR KAPTANI ALİ DEMİRAL’IN SEYİR DEFTERİ…
Zeki TARHAN – ANKARA
Sekizinci Bölüm
EĞİRDİR orta sınıfı, Eğirdir esnafı ve de halkımızla birlikte tüm Eğirdir havzası yerleşim birimlerinde yaşayanlar, ALABALIĞI lezzetinden dolayı çok severek yemişti… Ve de sürekli tüketir hale gelmiş, ALABALIĞA itibar etmişti…
…Ve proje sonunda; Devlet her göl ve gölette, binde bir oranındaki bölgesinde ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ’ ne onay veriyordu…
***
Dönemin kadın ÇEVRE BAKANI İmran AYKUT; “…GÖLDE SU KİRLİLİĞİ YARATIR” gerekçesiyle, bu projeyi kabul etmemişti. Balıkçılık Kooperatifimiz de bundan yararlanamamıştı. Ancak; ALABALIK yetiştiriciliği, KAFESLERDE (=PADOK) yetiştirilmeye başlanıyor, çok büyük kazançlar elde ediliyordu…
Bugün gelinen noktada ise; KARACAÖREN BARAJ GÖLÜ’ n de de, ALABALIK üretimi yasaklanmış durumda. Gerekçe ise; Antalya’nın İÇME SUYU RAZERVUARI OLACAĞI!!!